Peste 13MW  putere instalată în grupuri electrogene Himoinsa în Arctica

Generatoarele HIMOINSA sunt instalate în cele mai extreme condiții de frig, pentru a garanta furnizarea de energie electrică în fermele de somon din nordul Norvegiei.

HIMOINSA a furnizat mai multe grupuri electrogene HTW-1530 T5, HPW-800 T5, HTW-920 T5 și HTW-2295 T5, uneia din cele mai importante ferme de somon din Golful Laksefjord, nord-estul Kunes (Norvegia), aproape de Cercul Polar. În total, nouă grupuri generatoare au fost instalate în două amplasamente diferite pentru a alimenta cu energie electrică permanentă în regim de standby și de sursă principală de energie pentru rezervoarele de oxigen și pentru diversele circuite ale platformelor de îngrășare a somonului.

Grupurile electrogene furnizează o putere de bază între 920-2295 kVA, dar sunt  capabile să furnizeze până la 13 MW de putere înregim staționar de standby. Ele au un sistem de preîncălzire a motorului (temperatură controlată pentru o durată de viață extinsă a garniturilor și furtunurilor) și un sistem anti-condensare pentru a rezista la temperaturile extrem de reci ale Arcticii și au fost amplasate în încăperi speciale, izolate de vremea rea ​​pentru a proteja toate părțile electrice și mecanice ale generatoarelor. Sistemul recirculă  aerul cald de la radiatorul din cameră în timpul funcționării pentru a menține 20 ° C în cameră, chiar și pe timp de iarnă. Aceasta reduce, de asemenea, cantitatea de aer umed care este introdusă prin gurile de admisie.

Proiectarea atentă și nivelul ridicat de rezistență mecanică a generatoarelor HIMOINSA le permit să fie operate în regiuni cu climă dură, oferind performanțe optime și asigurând o alimentare electrică fiabilă în caz de întrerupere a rețelei.

Informatii despre proiect:

Instalația A: 2x2xHTW-1530 cu controlere Woodward Easygen. Și, de asemenea, un HPW-800 cu un vechi sistem de control în centrală. Controlerele sunt conectate la rețea și întregul sistem de alimentare de urgență este acum monitorizat și testat de la distanță de Akselsen Engineering în fiecare lună prin gateway-uri de rețea.

Intalatia B: 3xHTW-2295 si una HTW-920. Această configurație este mai complexă, cu controlere easygen pe grupurile electrice și controlere de întrerupere LS-5 pe mai multe locuri din sistem. Proiectarea sistemului a fost un compromis pentru a putea integra noul sistem de alimentare de urgență în clădirile vechi.

Akselsen Engineering, distribuitorul HIMOINSA a fost un jucător cheie în acest proiect. Director general, Andreas Frivag se asigură că relația strânsă și consolidată dintre HIMOINSA și Akselsen Engineering „ne poziționează ca o marcă de calitate, cu un serviciu excelent după vânzare în Norvegia”.

Zona în care se află ferma are are o umiditate de 80%, temperaturi pe timp de iarnă de aproximativ -20 ° C și ninsori frecvente și are unul din cele mai reci climate  de pe planetă.

Platformele de îngrășare terestre la care este alimentată energia sunt folosite pentru îngrășarea somonului la aproximativ 500 g. Aceste platforme sunt situate într-o regiune îndepărtată unde este necesară o furnizare constantă de oxigen și circulația apei în cuburile de îngrășare, pentru a asigura supraviețuirea somonului  în această fază a procesului de reproducere. Datorită sistemului de reciclare a apei RAS, sistemul de reproducere necesită mai puțină apă și a devenit un proces mai durabil.

HIMOINSA a satisfăcut nevoile clientului configurând o soluție conformă cu specificațiile acestuia. După cum spune clientul, „Soluțiile adaptate sunt esențiale! Cu Akselsen Engineering , realizând proiectul împreună cu clientul, flexibilitatea companiei ne-a fost de mare ajutor. HIMOINSA merge până la capăt pentru a construi grupurile electrogene personalizate potrivite proiectului. ”

www.himoinsa.com

Share