Enel Distribuție Muntenia desfășoară un program amplu de modernizare în Giurgiu

Enel Distribuție Muntenia desfășoară un program amplu de modernizare în Giurgiu

 

 

 

 

Enel Distribuție Muntenia a demarat anul acesta un amplu program de modernizare a rețelei electrice de distribuție de medie și joasă tensiune în județul Giurgiu, urmând să se finalizeze modernizarea a aproximativ 224 km de rețea. După finalizarea lucrărilor de modernizare, clienții din arealul inclus în program vor beneficia de mai multă siguranță în alimentarea cu energie electrică. Valoarea estimativă a lucrărilor este de peste 12 milioane lei.

Lucrările de modernizare a rețelelor de medie și joasă tensiune din județul Giurgiu constau în înlocuirea conductoarelor existente cu unele noi, cu secțiuni mărite, oferind pe lângă o mai mare siguranță în alimentarea cu energie electrică, un nivel îmbunătățit al tensiunii și posibilitatea unui consum sporit. De asemenea, stâlpii și branșamentele din arealul cuprins în programul de modernizare care prezintă un grad avansat de uzură vor fi înlocuiți.

Astfel, în localitățile Pietrele, Chiriacu, Vlad Țepes, Prundu, Cupele, Petru Rareș, întreaga rețea de joasă tensiune, respectiv 63 km, a fost înlocuită. Localitățile Meletie, Bicu, Bălășoieni, Sf. Gheorghe, Cărpeniș, Florești, Ulmi, Dobreni, Greaca, Copaciu, Singureni, Varlaam, Hulubești, Hotarele, Comana beneficiază de lucrări de modernizare parțială, 20 de km de rețea de joasă tensiune fiind înlocuiți. Tot pentru rețeaua de joasă tensiune sunt planificate și vor fi executate lucrări în localitățile Naipu, Gaișeni, Izvoru, 62 km de rețea urmând să fie modernizați. De asemenea, au fost realizate lucrări de modernizare integrală a 55 km de rețea de medie tensiune din zona de nord a județului Giurgiu, în timp ce linia electrică aeriană de medie tensiune de pe raza localităților Puieni, Vlad Țepes, Pietrele, Băneasa, Frasinu va fi modernizată integral până la sfârșitul acestui an, cumulând un volum de rețea modernizată de cca. 24 km.

Toate aceste lucrări vor crește siguranța în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor și vor asigura preluarea unui consum crescut cu până la 40% față de nivelul actual, astfel că aproape 30.000 de clienți vor beneficia de o mai bună calitate a serviciului. Pe unele tronsoane, vechimea rețelei din zonă depășeste 40 de ani. Primăriile localităților menționate au acordat sprijinul necesar realizării în bune condiții a lucrărilor.

Proiectul face parte din amplul program de investiții derulat de Enel în România pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite clienților, modernizarea rețelei și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Enel este o companie energetică multinațională, jucând un rol important pe piața de electricitate și gaze naturale din lume, concentrându-se în special în Europa și America latină. Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe cinci continente, are o capacitate instalată netă de 89 GW, generează electricitate și gaz printr-o rețea ce acoperă circa 1,9 milioane km. Cu cei 61 de milioane de consumatori în toată lumea, Enel deține cea mai mare bază de clienți comparativ cu societățile europene din acest sector și este printre cele mai mari companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat.

Prezentă pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are peste 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,7 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind aproape o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, modernizarea rețelei și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Share