EDEKA Clausen instalează lămpi cu UV-C de la Signify, oferind angajaților și cumpărătorilor siguranță suplimentară

Utilizarea lămpilor UV-C de la Signify dezinfectează aerul, suprafețele și obiectele, dezactivând virusul care cauzează COVID-19. Retailerul german EDEKA Clausen din Hamburg a instalat corpuri de iluminat cu lămpi  Philips pentru dezinfecție  cu raze UV-C și camera de dezinfecție Philips BioShift UV-C . EDEKA Clausen din Hamburg este primul magazin EDEKA din Germania care instalează aceste soluții de iluminat pentru dezinfecție UV-C. Vânzătorul cu amănuntul instalează 31 de corpuri de iluminat  Philips pentru dezinfecție  cu UV-C pentru a acoperi cei 1.315,70 m² ai magazinului din Hamburg, o pătrime din dimensiunea unui teren de fotbal. EDEKA Clausen va începe, de asemenea, să utilizeze o cameră de dezinfecție Philips BioShift UV-C.
„Suntem mândri că suntem primul supermarket din Germania care oferă atât cumpărătorilor, cât și angajaților noștri un strat suplimentar de protecție. Lucrăm cu Signify de mulți ani în domeniul iluminatului și avem un obiectiv comun de a oferi clienților noștri cea mai bună experiență de cumpărături posibilă. ” a declarat Dr. Dirk-Uwe Clausen, Director general al EDEKA Clausen.

UV-C descompune ADN-ul sau ARN-ul microorganismelor, inclusiv virusurile și bacteriile, făcându-le astfel inofensive. Lămpile UV-C de la Signify emit  radiație cu lungimea de undă de 254 nm, care este aproape de lungimea de undă de cea mai eficace pentru dezactivarea germenilor și, prin urmare, ideal pentru dezinfectarea aerului, suprafețelor și obiectelor.

Corpuri de iluminat cu aer superior pentru dezinfecție   cu UV-C

Corpurile de iluminat Philips pentru dezinfecție aer UV-C de la EDEKA Clausen sunt instalate la o înălțime de 3,2 până la 3,5 metri pe coloane și pereți. În plus, corpurile de iluminat  Philips pentru dezinfecție UV-C sunt echipate cu ecranare și optică pentru a preveni expunerea la radiațiile UV-C, astfel încât angajații să poată umple rafturile în siguranță, în timp ce clienții își găsesc produsele alimentare.

Corpurile de iluminat cu dezinfecție UV-C dezinfectează continuu aerul care circulă  prin zonele superioare ale magazinului datorită convecției naturale sau circulației aerului. Acest lucru asigură, de asemenea, că aerul dezinfectat curge înapoi în partea inferioară a spațiului de depozitare și se amestecă cu restul masei de aer.

„Sănătatea clienților și a angajaților noștri este prioritatea noastră principală. Ne angajăm să creăm un mediu de cumpărături sigur și de înaltă calitate pentru clienții noștri. Comercianții noștri care desfășoară activități independente acordă o atenție strictă respectării reglementărilor aplicabile de igienă și autorizare din magazinele lor. „, a declarat Stefan Giese, Director General EDEKA Nord. „Cu instalația pilot de la EDEKA Clausen facem acum un pas esențial împreună cu clienții noștri și ilustrăm faptul că suntem o companie inovatoare, durabilă și prietenoasă cu clienții. Suntem convinși că aceasta este o investiție importantă în prezent și viitor și aceasta reprezintă un alt pas semnificativ către protejarea personalului magazinului și a clienților noștri „, a adăugat Giese.

Camera de dezinfectare UV BioShift Philips-C

În plus față de corpurile de iluminat, EDEKA Clausen va utiliza camera de dezinfecție Philips BioShift UV-C, adăugând un alt strat de siguranță angajaților și clienților. Această cameră este utilizată pentru dezinfectarea obiectelor și a dispozitivelor (ce sunt partajate de lucrători). La EDEKA Clausen, de exemplu, scanerele manuale utilizate de mai mulți angajați pot fi dezinfectate rapid și eficient. Camera inactivează SARS-CoV-2 până la nivelul Log6. Este echipat cu instrumente de securitate suplimentare pentru a preveni deschiderea accidentală a ușii pentru a oferi cele mai înalte niveluri de securitate.

„În ultimele decenii am dezvoltat o puternică competență de aplicare în domeniul dezinfectării UV-C. Suntem foarte încântați că putem oferi oamenilor din multe domenii de zi cu zi o bucată de” nouă normalitate „cu produsele noastre și sperăm că mulți comercianții cu amănuntul vor urma exemplul EDEKA „, a declarat Christian Goebel, director de vânzări public la Signify DACH.

Lumina UV-C trebuie utilizată întotdeauna de către profesioniști în conformitate cu cerințele de siguranță și instrucțiunile pentru a evita expunerea oamenilor și animalelor pentru a-și proteja pielea și ochii de potențiale daune.

18 noiembrie 2020 Comunicat de presă Signify

https://www.signify.com/en-gb/our-company/news/press-releases/2020/20201118-edeka-clausen-installs-uv-c-lighting-from-signify-providing-its-employees-and-shoppers-additional-safety

 

Share