EATON: Costul de funcționare al unui UPS – să privim dincolo de prețul de achiziție

Într-un prezent în care cheltuielile viitoare sunt greu de prezis, din cauza scumpirilor repetate atât ale
energiei electrice, cât și ale materiilor prime și componentelor, ar trebui să aruncăm o privire mai atentă
asupra costurilor ascunse atunci când decidem să achiziționăm un UPS

Achiziția unui UPS ar trebui să fie decisă ca urmare a valorii pe care o aduce, nu a costului. Un astfel de sistem aduce afacerii dumneavoastră continuitate, reziliență și recuperare în caz dedezast ru – valori care vor asigura funcționarea chiar și în cazul unor întreruperi ite și neașteptate în alimentarea cu energie. În aceste condiții, fiecare companie ar trebui sa facă într-un mod realist și corect comparația între costul de achiziție și valoarea obținută din investiția într-un UPS.
Eaton își proiectează UPS-urile având în minte un cost total de proprietate (TCO) cât mai mic și le echipează cu tehnologii unice patentate, pentru a le face mai eficiente și pentru a reduce costurile aferente întreținerii și service-ului. Principalul avantaj al unui UPS Eaton este astfel capacitatea sa de a reduce costurile pe întreaga durată de viață pentru puteri cuprinse între 8kVA și 6.000kVA.
Ce înseamnă costul total de proprietate?
TCO reprezintă suma tuturor investițiilor pe care le veți face pe întreaga durată de viață a produsului. Vorbim aici în primul rând de cheltuielile inițiale ce cuprind prețul efectiv de achiziție, instalarea și montarea cu toate materialele necesare (cabluri, protecții etc.) și necesarul de răcire. Ceea ce mulți nu iau însă în calcul sunt costurile ulterioare date de întreținere, piese de schimb și consumul de resurse.

Eficiența UPS-ului se traduce în consumul de curent electric și căldura degajată (implicit necesarul de răcire) în timpul funcționării. În zona de UPS-uri trifazate, Eaton este lider de piață în ceea ce privește eficiența în dublă conversie, reducând astfel consumul și pierderile de energie. Mai mult decât atât, Eaton a dezvoltat tehnologii unice în domeniu pentru a asigura cea mai înaltă eficiență din industrie, de până la 99%:
– Eaton Variable Module Management System (VMMS) – îmbunătățește funcționarea în dublă conversie și ajută la obținerea de eficiențe ridicate chiar și atunci când încărcarea cu sarcină este mică. Această tehnologie optimizează nivelul de încărcare a modulelor de putere dintr-un singur UPS sau dintr- un sistem paralel, suspendând modulele suplimentare. Rezultă astfel o eficiență ridicată, indiferent de consumatori.


– Eaton Energy Saver System (ESS)  îmbunătățește eficiența până la 99%. După mulți ani de funcționare și o vastă  instalată, s-a dovedit a fi cea maide  încredere tehnologie de reducere a consumului de energie.
O mentenanță preventivă eficientă se traduce în economii de timp și bani,re ducând timpii de nefuncționare cu costurile aferente și prelungind totodată durata de viață a echipamentului.
UPS-urile Eaton înglobează tehnologii de ultimă generație în managementul energiei, devenind astfel mai fiabile și rezistente și minimizând costurile cu service-ul.

– Advanced Battery Management (ABM) – Bateriile sunt cea mai critică parte a unui UPS. Prelungirea duratei de viață poate asigura economii importante, în timp ce neglijarea acestorapoate  duce la adevărate dezastre în funcționarea și economia afacerii. Această tehnologie le extinde considerabil durata de viață prin utilizarea unei tehnici unice de încărcare în 3 etape, în comparație cu modul tradițional de încărcare.
– Easy Capacity Test (ECT) – Testarea bateriilor este o parte vitală a mentenanței preventive și a funcționării optimea UP S-ului, dar poate fi destul de complicată, costisitoare și consumatoare de timp. Eaton introduce însă tehnologia ECT, care recirculă energia din UPS pentru testarea bateriilor, fără a mai fi nevoie de bancuri suplimentare de test sau de timpul pierdut cu conectarea temporară a acestora.
Prelungirea duratei de viață a componentelor – Eaton proiectează componentele UPS-ului astfel încât să le ofere o durată de viață cât mai mare și să le crească fiabilitatea.
– Service – Eaton pune la dispoziție sisteme moderne de monitorizare de la distanță a UPS-urilor sale și de notificare în caz de defect. Mai mult decât atât, UPS-urile sunt concepute astfel încât să se minimizeze timpul de reparație, prin plasarea pieselor considerate consumabile în locații cu acces ușor.

www.eaton.com

Share