Doepke: Mentenanță predictivă cu transformatoarele de curent DCTR B-X Hz-PoE

Transformatoare de curent inteligente DCTR B-X Hz-PoE conectate prin internet și alimentate prin tehnologia PoE

Doepke oferă un sistem de monitorizare a instalațiilor electrice pentru linii industriale de producție, sisteme ce monitorizează permanent curenții reziduali produși de defectele de izolație electrică în aceste instalații. Dacă defectele de izolație nu sunt remediate în timp util, ele pot întrerupe instalația electrică, și astfel întreaga linie industrială se oprește sau, mai grav, pot apărea incendii. În plus, acest sistem de monitorizare transmite prin Internet permanent date despre curenții reziduali. Transformatoarele de curent DCTR B-X Hz-PoE, care constituie elementul de detecție al curenților reziduali, pot fi alimentate direct prin portul Ethernet prin care se face conectarea la Internet.

Curenții de defect rezidual, cauză principală a defectelor liniilor industriale de fabricație

Starea instalației electrice a unei linii industriale, sau cea a unui echipament integrat într-o linie de producție , pot fi urmărite extrem de eficient prin analiza permanentă a curenților de defect de tip rezidual. Apariția unui curent rezidual este, foarte probabil, un semnal al unui posibil defect al instalației electrice, care poate provoca oprirea accidentală a întregului sistem, cu consecințe grave asupra funcționării liniilor de producție.
Un sistem de monitorizare permanentă a curenților reziduali oferă informațiile corecte în timp util, înainte de defectarea instalației electrice, astfel încât poate fi remediată problema, care este și cunoscută. Astfel, reparația defectului se face și mai ușor, existând deja informații despre tipul de defect.
Doepke a testat, cu rezultate extrem de interesante, soluția DCTR B-X Hz- PoE la câțiva mari producători germani din industria auto, acolo unde oprirea liniilor de fabricație are costuri imense.
DCTR B-X Hz-PoE a descoperit unele probleme grave în instalațiile electrice ale respectivelor linii de fabricație, de care producătorii auto nu erau conștienți. Aceste probleme grave puteau să producă fie oprirea liniei de producție, fie, în cazuri extreme, incendii.

Caracteristici tehnice DCTR B-X Hz-PoE

Aceste transformatoare detectează defectele de izolație ale instalațiilor electrice și protejează aceste instalații împotriva efectelor distructive (incendii, electrocutări) ale curenților de defect de tip rezidual care apar la pierderea izolației unei instalații electrice. Deoarece dispun de conexiune Ethernet, ele pot fi conectate la Internet.

DCTR oferă:
-protecție împotriva incendiilor
– șapte domenii de frecvențe de curent continuu de până la 100 kHz
-două praguri de notificare configurabile pe interval de frecvență
– afișează curenții reziduali în software printr-o interfață Ethernet
– detectează curentul rezidual de până la 30 A
– monitorizează sistemul la locul testării izolației

Semnalizare înainte de întreruperea circuitului electric – DCTR B-X Hz-PoE

Transformatorul de curent rezidual inteligent DCTR oferă protecție la incediu prin monitorizarea permanentă a curentului printr-un circuit, utilizând parametri reglabili individual. Prin tehnologia PoE (Power over Ethernet) se alimentează transformatorul chiar prin portul Ethernet.
Transformatorul selectiv funcție de frecvență DCTR B-X Hz-PoE, detectează și evaluează curenții reziduali cu frecvențe de la 0 la 100 kHz, cu fiabilitate maximă și le afișează prin interfața PoE în DCTR Software Manager.
Monitorizarea constantă a curenților reziduali de către DCTR B-X Hz-PoE, în conformitate cu DIN EN 62020, oferă informații despre gradul de izolație și despre starea sistemului.
Conform DIN VDE 0105-100 / A1, aceasta poate fi utilizată pentru a evita repetarea unor teste de izolare, care adesea pot fi costisitoare. Dacă mai multe dispozitive sunt conectate într-o rețea, mașini sau sisteme individuale pot fi monitorizate chiar și pe perioade mai lungi de timp.
DCTR B-X Hz-PoE este un sistem de monitorizare a curenților reziduali de tip B și este, prin urmare, sensibil la curenți AC-DC. Transformatoarele DCTR B-X Hz-PoE sunt capabile, cum am menționat mai sus, să detecteze curenți reziduali de la 0 la 100 kHz.
Conceptul de protecție poate să fie configurat pentru sistem, în funcție de funcție de curentul nominal al sistemului monitorizat.
Există, de asemenea, două contacte de semnal, care pot fi configurate liber să reacționeze după cum este necesar: pentru anumite nivele de curenți reziduali ajustabili individual, puteți ,de exemplu, să declanșați o alarmă vizuală sau acustică, sau să opriți sistemul.
DCTR B-X Hz-PoE și DCTR Manager, softul aferent, sunt ușor de utilizat și de implementat, pentru măsurători precise și fără erori, Doepke oferind transformatorul de curent rezidual DCTR B-X Hz-PoE cu diverse diametre interioare, în funcție de curentul nominal al sistemului de monitorizat.

De ce să monitorizăm și cum să monitorizăm curenții reziduali ?

Când sunt utilizate dispozitive tradiționale de curent rezidual (RCD) pentru protecția sistemului, sistemul electric este oprit imediat atunci când un întrerupător echipat cu protecție RCD este declanșat. Pentru companiile din sectorul de producție acest tip de oprire a unui proces de producție reprezintă un risc financiar, deoarece datorită timpului de nefuncționare și loturilor de produse defecte rezultate, eșecurile ar putea duce la costuri imprevizibile.
Monitorizarea constantă oferă informații despre sistem din punct de vedere al rezistenței de izolație a sistemului.
Acest lucru permite intervenția pentru reparație înainte de apariția unui defect. Defecțiuni ale sistemului și chiar numai ușoare abateri ale parametrilor pot fi detectate într-un stadiu incipient și măsurile necesare pot fi planificate și puse în aplicare într-o manieră țintită. Acest lucru permite evitarea unor întreruperi neprevăzute ale producției și previne pierderi mari ale producției.

DCTR Manager

Transformatorul inteligent include DCTR Manager. Software-ul oferă o prezentare generală a tuturor transformatoarelor interconectate prin rețea și, de asemenea, ușurează gestiunea și verificarea curenților reziduali.
Alte transformatoare interconectate prin rețeaua Ethernet pot fi ușor adăugate prin atribuirea unei adresei IP.
Conceptul de protecție al sistemului poate fi, de asemenea, configurat în mod liber în software. Valorile de prag pentru acesta pot fi setate oricum doriți, iar cele două contacte de semnal pot fi evaluate individual.
– Toate monitoarele de curent rezidual din rețea sunt listate pe tabloul de bord. Aici este afișat modul online sau offline.
– Transformatoarele care sunt conectate la rețea pot fi adăugate cu ușurință prin atribuirea adresei IP.
– Datele utilizatorilor și numele transformatoarelor de gestionare a accesului pot fi schimbate pentru o alocare clară și ușoară.
– Numele transformatoarelor pot fi schimbate pentru o atribuire facilă.

Share