Conferință de presă LIGHT+BUILDING Frankfurt pe Main

30 martie – 4 aprilie 2014

Joi, 5 decembrie a.c., în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Viena  și care a adunat reprezentanți ai publicațiilor tehnice de specialitate din mai multe țări est-europene, Messe Frankfurt a prezentat unul din târgurile de mare  succes, pe care îl organizează la fiecare 2 ani, Light+Building.

Conferinta de Presa LIGHT+BUILDING
Conferinta de Presa LIGHT+BUILDING

Anul viitor, între 30 martie și 4 aprilie se va desfășura o nouă ediție a celui mai important eveniment mondial dedicat iluminatului, ingineriei electrice, automatizărilor pentru clădiri ca și software-lui pentru industria construcțiilor, expoziția Light+Building de la Frankfurt pe Main.

Clădirea, văzută ca un ansamblu de sisteme, cu o atenție specială acordată sistemului de iluminat, se află în centrul atenției expoziției de la Frankfurt.

Evoluțiile spectaculoase din ultimele decenii (echiparea clădirii cu sisteme de iluminat revoluționare, automatizarea și controlul clădirii bazat pe tehnologii venite din IT&C) au condus la un interes deosebit pentru expoziția de la Frankfurt, care este unică pe acest segment de piață și prin profilul ei. Cum Directiva Europeană pentru eficiență energetică obligă la pași concreți în vederea reducerii consumurilor energetice, toți cei implicați în domeniul tehnologiei clădirilor trebuie să facă pași concreți în sensul creșterii performanței lor energetice. Confortul sporit al locuitorilor unei clădiri este un alt obiectiv urmărit de sistemele unei clădiri, fie că este vorba de cel de iluminat sau de cel de climatizare sau de securitate și control acces.

Temele centrale abordate la Light+Building 2014 vor fi:

  • sustenabilitatea;
  • clădirea alimentată inteligent;
  • oamenii și lumina.

Produsele expuse acoperă domeniile:

  • managementul inteligent al energiei;
  • smart grid și smart metering;
  • rețele pentru clădiri și integrarea lor într-un sistem de control inteligent al clădirii;
  • zone rezidențiale;
  • managementul informației pentru clădiri;
  • siguranța în clădiri (în special prevenirea focului).

Un număr de evenimente de mare amploare (congrese, forumuri, spectacole) se vor deafășura la Frankfurt simultan cu Light+Building. Cel mai spectaculos va fi cu siguranță și anul viitor, Luminale, un unic spectacol de lumină care se va derula în fiecare seară începând cu ora 18 și care va avea ca loc de desfășurare diverse locuri din Frankfurt.

Share