Conferința de presă LIGHT+BUILDING 2024

Joi 23 noiembrie a.c. Messe Frankfurt a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat informații la zi despre ediția de anul viitor a expoziției Light+Building de la Frankfurt , ce se va desfășura între 3  și 8 martie 2024. Trebuie spus că în prezent există 15 expoziții Light+Building în diverse orașe  din lume, o adevărată familie la nivel global, ceea ce ilustrează succesul brandului lansat în anul 2000.

Au participat ca invitați jurnaliști din țările central și est-europene(Austria, Cehia, Ungaria, România, Cehia, Slovacia) iar din partea organizatorilor Light+Building au fost prezenți: Dominique Ewert, director de marketing și comunicare Mese Frankfurt, Johannes Moeller, directorul brandului Light+Building și Stefan Ehinger, președintele ZVEH, asociație germană a inginerilor din domeniul electric.

Un număr de 18 platforme expoziționale vor găzdui cele peste 2000 de firme expozante.  Messe Frankfurt a dobândit recent certificatul EMAS (Eco-Management and Audit Scheme – Green Business) ce confirmă caracterul ecologic al activității sale și a fost nominalizată la Premiul German pentru Sustenabilitate pe 2023.

Temele de top ale ediției de anul viitor sunt :

  • Sustenabilitate
  • Conectivitate
  • Loc de muncă și locuință

Ideea dominantă a ediției de anul viitor va fi electrificarea, sloganul Be Electrified  fiind o dovadă clară în acest sens. Practic, este vorba de extinderea utilizării electricității peste tot în clădirile moderne. Încălzirea electrică cu pompe de căldură, instalarea de stații de încărcare a vehiculelor electrice, montarea de panouri fotovoltaice și de baterii de stocare a energiei, toate acestea fiind interconectate în cadrul clădirii inteligente.

Messe Frankfurt a prezentat și o hartă cu un număr de douăsprezece megatendințe ale societății moderne, adevărate  motoare ale schimbării din economie și societate, ce vor prefigura societatea viitorului. Printre aceste megatendințe regăsim:

  • Conectivitatea
  • Mobilitatea
  • Securitatea
  • Urbanizarea
  • SĂnătatea
  • Neo-ecologia
  • Globalizarea

Prin domeniile extrem de largi abordate, prin profilul extins al expozanților și exponatelor, expoziția Light+Building este o adevărată platformă ce va ilustra aceste megatendințe.

Cel mai important  târg dedicat  iluminatului și echipamentelor electrice pentru clădiri se va desfășura anul  viitor între 3 și 8 martie

 

Dominique Ewert-Director
Marketing și Comunicare Messe Frankfurt

 

 

 

Johannes Moeller-director Light+Building Frankfurt

 

 

 

 

Stefan Ehinger -președinte ZVEH
(electrotechnical and information technical trades)

 

 

https://light-building.messefrankfurt.com/frankfurt/en.html

Share