Conexiuni mai rapide și mai simple

Dipl.-Wirt.-Ing. Verena Klinge, Product Marketing Device Connection Technology,
Phoenix Contact GmbH & Co.KG, Blomberg, Germania

Conectorii sunt omniprezenți în orice aplicație electrică sau electronică. Conectorul optim trebuie ales întotdeauna în concordanță cu particularitățile aplicației în care urmează să fie utilizat. Când vine vorba de conexiuni care pot fi asamblate pe teren, principalele provocări sunt simplitatea și ușurința asamblării conectorului în maniera cea mai prietenoasă pentru utilizator. Phoenix Contact oferă produse cu diferite tehnologii de conectare rapidă ce îndeplinesc aceste criterii, produse destinate dotării echipamentelor, tablourilor electrice sau mașinilor.

phoenix contact
Noile sisteme de conexiune economisesc timp si bani

Conexiunile de azi sunt rapide și comode

Procesul complex de cositorire, sertizarea costisitoare sau plictisitoarea înșurubare a clemelor terminale sunt de domeniul trecutului. Din dorința de a rămâne competitive, companiile solicită conexiuni prietenoase, ce pot fi asamblate pe teren. Mai mult, acestea ar trebui să poată fi asamblate fără a necesita unelte speciale și să realizeze conexiuni ferme pe termen lung. Conectorii cu tehnologii de conectare rapidă – cum sunt cei deținuți de Phoenix Contact în portofoliul său – permit utilizatorilor să aleagă soluția optim adaptată aplicațiilor lor. Acestea sunt disponibile atât pentru aplicațiile de conectare a dispozitivelor, cât și pentru cablare în domeniul industrial. Manipularea facilă, precum și realizarea de conexiuni fără nici o unealtă nu mai reprezintă nici o problemă, în special atunci când spațiul sau timpul de execuție sunt limitate.

Conexiune cameră cu arc – la fel de ușoară ca un fulg

Când vine vorba de conexiuni rapide, tehnologia clemei cu arc este cea mai bine cunoscută. Utilizând tehnologia „push-in” – o metodă de conectare remarcabil de simplă – blocurile terminale, conectorii circulari, precum și conectica destinată PCB pot fi foarte ușor racordate. De exemplu, conectorii M12 cu conexiune cameră cu arc permit conductorilor rigizi sau flexibili, cu sau fără pini terminali, să fie simplu și ferm conectați. Utilizatorii pot, de asemenea, conecta extrem de simplu cablurile de date, locașurile de contact din interiorul conectorilor fiind codate în culori. Abilitatea de a asambla conectorii pe teren impune cerințe ridicate nu numai în ceea ce privește tehnologia de conectare în sine, dar și pentru realizarea conexiunii ecranajului. Acesta este motivul pentru care conectorii de semnal și cei pentru transmisii de date dispun de un design nou de împărțire a spațiului. În momentul asamblării conectorului, conexiunea ecranajului și fixarea presetupei sunt realizate într-un singur pas. Această abordare economisește bani și reduce numărul de erori ce pot apărea în momentul asamblării. Gama de conectori Phoenix Contact, din familia M12 conectare cu arc, cuprinde versiuni cu 4 și 5 pini în variantele drepte sau înclinate.

Informatii suplimentare cu privire la conectori plug si dispozitiv cu tenologie de conectare:
www.phoenixcontact.de

Articolul integral il puteti gasi in editia tiparita a revistei Electricianul nr. 1/2012.

Pentru abonament la revista Electricianul accesati: http://www.artecno.ro/abonamente/abon.html

Share