Centrala de 18 MW cu grupuri electrogene Himoinsa pe gaz

Amplasament: West Midlands (Regatul Unit)

Putere instalată: 9 x 1930 kW

Grupuri electrogene : 9 unități HGM-2370 T5 NG, fiecare unitate într-un container

Configurație specială: Grupuri electrogene pe gaz, conectate în paralel cu rețeaua publică,  care  furnizează energie la o sarcină constantă timp de 2.500 de ore pe an.

Distribuitor HIMOINSA: Ocktcom Limited

Centrala de 18 MW cu grupuri electrogene Himoinsa pe gaz

Situat în partea central-vestică a Insulelor Britanice, regiunea West Midlands din Regatul Unit este cunoscută pentru densitatea ridicată a populației, aproape 3 milioane de persoane, și pentru că este una dintre cele mai importante zone comerciale și financiare din Regatul Unit. Ca rezultat al dezvoltării,  rețeaua electrică publică a fost supusă unei creșteri explozive a cererii de energie în ultimii ani. În acest context, centralele electrice care susțin  rețeaua publică devin cea mai bună soluție pentru a rezolva creșterea constantă a cererii de energie electrică. Aceste centrale au fost adaptate la funcționarea pe gaz, combustibil ecologic care reduce emisiile de carbon, NOx, CO2 și de particule. Pentru a contribui la dezvoltarea durabilă, HIMOINSA și distribuitorul local Ocktcom Limited au proiectat o centrală electrică compusă din nouă seturi de generatoare de gaz conectate în paralel cu rețeaua publică de furnizare a energiei electrice. Acestea furnizează   în rețeaua electrică    o putere totală de 18 MW la sarcină constantă timp de 2.500 de ore pe an (aprox. 104 zile) .

OBIECTIV:

Obiectivul proiectului a fost de a furniza  în rețeaua publică un flux continuu de energie pentru a acoperi creșterea cererii de energie electrică și / sau fluctuațiile naturale în generarea de surse regenerabile. Proiectul a cerut ca generatorul pe gaz să fie activat imediat și a trebuit să poată porni într-o perioadă scurtă de timp și să furnizeze rețelei 100% din puterea instalată în câteva minute de la pornire(în vârfurile de sarcină, N.R.). Centrala a fost construită într-o zonă în apropierea unui cartier rezidențial și, prin urmare, au fost implementate soluții speciale în ceea ce privește izolarea fonică, care să evite orice impact acustic.

SOLUŢIE:

Principala prioritate a HIMOINSA și a distribuitorului său Ocktcom a fost să aleagă cea mai durabilă și mai sigură tehnologie, asigurând cele mai scăzute emisii poluante și un nivel de zgomot redus. Răspunsul: grupurile electrogene cu motoare pe gaz de mare putere, conectate în paralel cu rețeaua, pentru a genera o putere stabilă. Aceste generatoare asigură un răspuns eficient la fluctuațiile sursei de energie, generând o putere de 18 MW la sarcină constantă, cu o utilizare maximă de 2.500 de ore pe an.

Aceste grupuri electrogene au fost instalate în containere cu izolație specială, izolată fonic, care depășesc cerințele legale impuse de Directiva privind instalațiile de ardere medie (MCPD) în domeniul acustic. „Rezultatele obținute îmbunătățesc limitele stabilite de directiva de reglementare a zgomotelor, și datorită muncii pe care am realizat-o in colaborare cu Ocktcom am obținut niveluri minime pentru zgomot. Aș spune că este foarte puțin probabil ca acestea să fi fost întâlnite vreodată într-o instalație cu aceste caracteristici „, spune Manuel Aguilera, Manager de produse de gaz la HIMOINSA.

SPECIFICATII TEHNICE:

S-au folosit containere special dimensionate și izolate fonic, care asigură un nivel de zgomot de 65 dBA la o distanță de 1 metru. În plus, a fost adăugat un sistem special de evacuare a gazelor  pentru a asigura nivelul sonor redus fără a afecta funcționarea motorului. Grupurile electrogene Himoinsa cu motoare cu gaz natural, sunt capabile să furnizeze puterea de 1.930 kW pe unitate, cu rezistență mecanică ridicată și niveluri scăzute de emisii de particule, CO2, SOx și NOx: 250 mg / Nm3  la 100% din sarcină. Aceste niveluri de emisii sunt perfect conforme cu reglementările actuale și reprezintă o îmbunătățire în ceea ce privește sustenabilitatea în comparație cu soluția omoloagă cu alimentare cu motorină.

S-au folosit unități de comandă cu PLC integrate care au fost adaptate de HIMOINSA pentru a garanta o conexiune paralelă sigură și eficientă între grupuri și rețea, precum și gestionarea lor de la distanță de către utilizatorul instalației. Acest sistem face posibilă coordonarea transferului de energie în rețea pentru a asigura alimentarea continuă. Sistemul de răcire este controlat printr-un convertizor de frecvență, care maximizează eficiența electrică a grupurilor electrogene, reducând consumul acestuia la minimul necesar în orice moment. Pentru a garanta cele mai înalte niveluri de siguranță, grupurile electrogene oferă o serie de senzori de siguranță (fum, gaz …) și au ventilație de urgență ATEX în container, garantând astfel o ventilație sigură a cabinei.

Pentru detalii: www.himoinsa.com

Share