CABINETE INDUSTRIALE DIN POLICARBONAT SERIA FIBOX ARCA

Cabinete industriale din policarbonat seria Fibox ARCA

Rezultate excelente ale testelor de rezistenţă.

 • Ce cabinete să utilizăm în condiţii industriale?
 • 25 de ani în plin soare fără „riduri”
 • Economisiţi cu cutiile Fibox
 • Cabinetele Fibox ARCA în oferta TME

De-a lungul anilor, lunga serie de inovaţii în domeniul tehnologiilor şi materialelor a condus la îmbunătăţirea parametrilor cutiilor fabricate din materiale plastice. Marca Fibox este lider mondial în producţia acestui tip de articole. Sunt destinate, în primul rând, protecţiei echipamentelor şi componentelor în condiţii de mediu dificile şi în aplicaţii industriale exigente. Datorită cercetărilor şi dezvoltării continue, Fibox produce cutii şi cabinete tot mai rezistente.

La TME putem găsi o ofertă bogată de articole Fibox, inclusiv seria excepţional de rezistentă ARCA, care a fost supusă testelor descrise mai jos. Aceste produse sunt disponibile direct din depozitele noastre, astfel încât timpul de livrare către clienţii noştri este cel mai scurt posibil.

Ce cabinete să utilizăm în condiţii industriale?

Cu cât este mai important rolul echipamentului, condiţiile în care acesta funcţionează – mai dificile sau echipamentul în sine – mai scump, cu atât sunt mai ridicate cerinţele pentru carcasa sau cutia acestuia. În primul rând, este vorba de: un grad de protecţie IP corespunzător, rezistenţa la impact IK şi, dacă este necesar, rezistenţă la radiaţiile UV şi la agenţii chimici. Trebuie luate în considerare, de asemenea, calitatea cutiilor şi posibilitatea montării uşoare şi rapide a componentelor în interiorul acestora. Alte avantaje ale soluţiilor aplicate vor fi: modalitatea comodă de montare a fasciculelor de cabluri, asamblarea modulară în sisteme mai mari, gama largă de accesorii. Cutiile Fibox de înaltă calitate din plastic oferă toate aceste caracteristici. Se disting şi prin:

 • construcţie solidă;
 • clasă de izolaţie II în standard (siguranţă mai înaltă);
 • absenţă completă a coroziunii, inclusiv după zgâriere (durabilitate şi lipsa costurilor de întreţinere),
 • rigiditate excelentă şi rezistenţa la impact IK10 (comparabilă cu carcasele metalice, datorită utilizării policarbonatului armat cu fibră de sticlă);
 • etanşeitate la praf şi apă IP66/67 (siguranţa echipamentului în condiţii extreme);
 • menţinerea formei şi a clasei de etanşeitate după impact mecanic;
 • capace şi uşi transparente;
 • posibilitatea producerii de carcase cu o formă diferită de cea paralelipipedică, ceea ce contribuie la estetică;
 • uşurinţa prelucrării mecanice (costuri mai mici şi un timp de instalare mai scurt).

25 de ani în plin soare fără „riduri”

Cutiile din populara serie Fibox ARCA au fost supuse unui test independent ISO 4892-2 (încercare la îmbătrânire accelerată). Au fost testate alături de alte cutii din policarbonat, inclusiv din PC armat cu fibră de sticlă. Experimentele au avut drept scop verificarea comportamentului cutiei respective în condiţii exterioare dificile, în care este expusă unor radiaţii UV continue şi puternice.

Cu ajutorul unei lămpi cu arc xenon, cutiile au fost bombardate cu radiaţii UV de înaltă intensitate timp de peste 5000 ore, simulând o expunere de 25 de ani la acţiunea directă a razelor solare. Rezultatele au arătat că policarbonatul Fibox a surclasat prin rezistenţă atât fibra de sticlă, cât şi alte materiale cu policarbonat.

 

Materialul folosit de Fibox nu s-a stratificat, aşa cum s-a întâmplat deja după câţiva ani simulaţi în cazul altor materiale PC şi PC cu adaos de fibră de sticlă. Mai mult, policarbonatul Fibox nu doar că şi-a păstrat rezistenţa, dar a devenit şi mai puternic odată cu creşterea expunerii la radiaţiile UV. Această rezistenţă crescută, în combinaţie cu schimbarea nesemnificativă a culorii, au confirmat calitatea foarte înaltă a produselor Fibox ARCA.

Economisiţi cu carcasele Fibox

Rezistenţa produselor Fibox echivalează cu economii considerabile în ceea ce priveşte întreţinerea şi modernizarea. Producătorul menţionează în portofoliul său două exemple case study, în care clienţi mulţumiţi au redus costurile aferente instalaţiilor tocmai datorită calităţii foarte bune a cabinetelor Fibox.

Modernizarea instalaţiei, dar nu şi a cutiilor

Una dintre firmele de telecomunicaţii, care utilizează în infrastructura sa soluţiile Fibox, a efectuat nu demult modernizarea întregului sistem, înlocuind în acesta elementele electronice cu echipamente de cea mai nouă generaţie. Pentru aceasta, a putut folosi cutiile deja instalate pe teren, a căror calitate nu s-a degradat. Politica reutilizării cabinetelor a permis eliminarea atât a costului noilor cutii, cât şi economisirea resurselor care ar fi fost alocate pentru transportul şi fixarea acestora.

Rezistenţă la pulberi agresive

Cabinetele Fibox din gama ARCA rezistă excelent în orice condiţii, protejând în mod eficient împotriva inundării sau acoperirii cu praf a elementelor electronice. Fabrica de îngrășăminte sub formă de pulbere din Charters Towers, Queensland (Australia), prelucrează un produs cu particule foarte fine din pământ de diatomee. Praful a cauzat în permanenţă probleme cu cutiile din oţel inoxidabil şi oţel moale, care nu erau suficient de etanşe. Căutând cea mai bună soluţie, care să reducă necesitatea întreţinerii, firma a înlocuit toate unităţile din oţel inoxidabil LCS cu cabinete ARCA de la Fibox.

Cabinete Fibox ARCA în oferta TME

Atunci când vă gândiţi să achiziţionaţi cutii Fibox ARCA, merită să faceţi cunoştinţă cu specificaţiile excelente ale acestora. Caracteristicile detaliate ale fiecărui produs pot fi găsite în catalogul nostru, mai jos vă prezentăm caracteristicile generale ale seriei ARCA în ansamblu.

Caracteristicile cutiilor Fibox ARCA:

 • respectă Directiva de Joasă Tensiune 2006/95/EC până la 1000V AC / 1500V DC;
 • gamă largă a temperaturii de funcționare de la -40°C la +80°C;
 • rezistenţa materialului la radiaţiile UV, materie primă stabilizată UV – UL 508 (UL 746C);
 • bună rezistenţă la acţiunea substanţelor chimice;
 • material greu inflamabil, cu autostingere UL 94-5VA;
 • sistem de balamale brevetat, care permite deschiderea largă a uşii (120°) şi montarea de aparatură pe uşă;
 • diferite moduri de închidere, adaptate fiecărei aplicaţii;
 • sistem de cadre brevetat pentru montarea de aparatură modulară;
 • ştifturi de fixare pe partea din spate, pe pereţii laterali ai bazei şi pe partea interioară a uşii;
 • ajustarea adâncimii de fixare a plăcilor de montare;
 • greutate redusă.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

The original source of text: https://www.tme.eu/ro/news/library-articles/page/43165/Cabinete-industriale-din-policarbonat-seria-Fibox-ARCA/

Share