AUTOMECHANIKA FRANKFURT 13-17.09.2022

Între 13 și 17 septembrie a.c. se va desfășura la Frankfurt cel mai important târg mondial dedicat industriei automotive. Ediția din toamna acestui an beneficiază de o rapidă  și puternică relansare a domeniului expozițiilor , după ce în ultimii ani, toate marile evenimente de profil au fost suspendate.

De altfel, Automechanika Istambul, unul din târgurile organizate chiar zilele trecute sub acest brand în lumea întreagă (sunt  14  în total iar 9 vor fi organizate chiar in 2022) a înregistrat un succes remarcabil.

Momentul este unul important  pentru industria auto, confruntată cu multe provocări de diverse tipuri. Astfel, criza sistemului de transport global, criza semiconductoarelor, criza prețurilor combustibililor,  s-au suprapus cu  promovarea  intensă a autovehiculelor ce folosesc surse de energie alternativă.

Organizatorii Automechanika propun în cadrul târgului din septembrie, mai multe dezbateri dedicate diverselor soluții alternative de mobilitate,  bazate pe  motorul, electric, motorul cu hidrogen, pila de combustie. Autovehiculul viitorului nu este ușor de prefigurat și așa ne declara dl. Olaf  Musshoff, directorul Automechanika  Frankfurt,   este posibil ca acesta să fie mai degrabă un viitor mixt, care să includă toate soluțiile din prezent. Va fi dificil, declara domnia-sa, să fie impusă o soluție unică iar costurile ar fi prohibitive.  Oricum tot domnia-sa ne declara ieri la conferința de presă dedicat târgului din toamnă,  că Automechanika va continua să reprezinte o platformă de expunere pentru toți producătorii de componente și piese auto, o industrie integratoare,  care utilizează aproape toate tehnologiile prezentului, de la cele din energie(acționări electrice, stocare energie, pile de combustie) și prelucrarea materialelor până la cele mai noi tehnologii din IT cum ar fi  inteligența artificială.

Temele centrale ale Autoemechanika Frankfurt 2022 sunt:

-Tendințe și inovații

-Soluții sustenabile

-Networking și transfer de cunoștințe

-Talente, educație și instruire

Un eveniment special va fi dedicat inovației pentru mobilitate, ce va aborda subiectele:

-e-mobility:baterie, motoare de acționare  și infrastructură

-hydrogen: ardere directă și pilă de combustie

-combustibili alternativi: LPG, biocombustibili, combustibili sintetici

-autovehiculul conectat: sisteme de operare,  software și autovehiculul fără șofer

 

Automechanika  2022 va aduna expozanți din 66 de țări(față de 77 în 2018). Expozanții din Rusia,  Belarusia și China nu vor fi prezenți anul acesta.

FrankfurtOlaf Mußhoff, Director Automechanika Frankfurt

Notă: am avut ocazia să discutăm cu organizatorii Automechanika Frankfurt în cadrul conferinței de presă din 8 iunie a.c. unde un grup de jurnaliști europeni inclusiv o echipă din România a fost invitată să participe. Discuțiile de la această conferință au arătat importanța industriei automotive din Europa iar larga participare la târgul din toamnă arată acest lucru.

 

 

 

 

Share