Acord între GE și Google privind utilizarea platformelor de hărți de către companiile de utilități

  • Inițiativa vine în sprijinul strategiei GE de simplificare, optimizare și îmbunătățire a vizualizării datelor
  • Acordul privind autorizarea accesului la interfața API Google Maps pentru companii reunește furnizorii globali de soluții de tehnologie geospațială
  • GE va folosi platforma Android de la Google pentru a-și extinde portofoliul actual de sisteme geospațiale
Datele din Google Maps vor fi integrate in aplicatiile electrice, de telecomunicatii si gaze naturale
Datele din Google Maps vor fi integrate in aplicatiile electrice, de telecomunicatii si gaze naturale

ATLANTA—5 martie 2013—Un nou acord anunțat între GE (NYSE: GE) și Google (NASDAQ: GOOG) va integra datele din Google Maps în aplicațiile electrice, de telecomunicații și gaze naturale Smallworld™ de la GE. În calitate de important furnizor de informații și instrumente analitice geospațiale, GE, alături de Google, un furnizor de servicii cartografice cu peste un miliard de utilizatori activi lunar, contribuie la creșterea productivității companiilor de utilități datorită capacității lor de a-și vizualiza și analiza datele cu ajutorul suitei de produse Smallworld de la GE. Soluția combinată va îmbunătăți capacitățile actuale de vizualizare ale rețelei și va permite clienților companiilor de utilități să beneficieze de creșterea eficienței și productivității operațiunilor de teren. Datorită extinderii capacității de vizualizare a datelor pe hartă, clienții companiilor de utilități vor putea oferi rapid utilizatorilor finali informații importante, cum ar fi timpii de restabilire a alimentării în cazul întreruperii furnizării și vor contribui la o gestionare mai eficientă a echipamentelor din rețea.

„Analizăm permanent modalități prin care putem aduce un plus de valoare clienților, iar acest acord reunește doi furnizori de soluții de talie mondială care vor contribui la creșterea productivității,” a declarat Bryan Friehauf, lider linie de produse — soluții de software pentru divizia de Digital Energy, GE. „Milioane de oameni sunt deja familiarizați cu Google Maps, așa cum le văd pe ecranul propriilor calculatoare din birou sau pe dispozitivele mobile, pe teren. Acum putem valorifica această obișnuință prin produsele noastre Smallworld, astfel încât clienții să poată folosi o platformă complet personalizată pentru echipamentele și rețelele lor.”

Utilizarea platformelor de harti de catre companiile de utilitati
Utilizarea platformelor de harti de catre companiile de utilitati

GE a dezvoltat o serie de mici aplicații dedicate pentru Web, dispozitive mobile și calculatoare. Conținutul cartografic bogat al Google va face parte integrantă din soluțiile GE, consolidând capacitățile geospațiale existente ale produselor Smallworld de la GE, oferind cartografiere neconvențională, precum și capacități analitice și de vizualizare. De asemenea, Sistemele de gestionare a distribuției și Sistemele de gestionare a întreruperilor de curent de la GE vor folosi conținutul cartografic Google în contextul controlului operațional al rețelelor de electricitate. Evident, pentru operatorii de pe teren, GE va folosi platforma Android de la Google pentru a-și extinde portofoliul actual de produse mobile. Noua soluție portabilă va integra Google Maps, oferind informații contextuale mai bune utilizatorilor de pe teren.

„Cu ajutorul Google Maps și al ofertei API, GE oferă clienților săi avantajul unei interfețe de utilizator simple și intuitive. Foarte mulți oameni știu deja cum să folosească Google Maps, astfel încât tehnologia Smallworld de la GE devine o soluție de afaceri chiar mai puternică”, a declarat Tarun Bhatnagar, director, Google Geo Enterprise. „Atât GE, cât și Google au o tradiție a inovațiilor și vrem să lucrăm împreună pentru a asigura noi modalități de utilizare și vizualizare a datelor pe o hartă.”

Soluțiile geospațiale Smallworld de la GE proiectează și modelează eficient infrastructuri de rețea complexe, susținând totodată procese de ciclu de viață pentru gestionarea activelor și oferind soluții companiilor care se confruntă cu probleme complexe de gestionare a activelor rețelei. Acordul va  asigura soluții pentru aplicații, cum ar fi informații de afaceri, inginerie, clienți Web, schematică, gestionarea coridoarelor și porți de acces pentru companii.

„Credem că, împreună, GE și Google vor utiliza această combinație unică de talent și capacități pentru a-și îmbunătăți considerabil eficiența operațiunilor într-o gamă largă de aplicații,” a declarat Friehauf. „În cele din urmă, clienții noștri vor observa beneficii semnificative în urma acestui nou acord.”

GE estimează că instrumentele de internet industrial precum Grid IQ și Smallworld ar putea aduce clienților economii de zeci de miliarde prin îmbunătățirea performanței echipamentelor cu doar 1%. Internetul industrial este o rețea globală care conectează oameni, tehnologie și date. GE investește 1 miliard USD în aplicații de internet industrial.

Aplicația Smallworld are avantajul că funcționează cu echipamentele de rețea deja existente. „Companiile de utilități nu trebuie să achiziționeze echipamente dedicate pentru a implementa software-ul,” spune Friehauf. Operatorii de pe teren pot încărca Smallworld pe propriile smartphone-uri. GE va folosi platforma Android de la Google pentru a activa aplicațiile.

Există încă un motiv pentru care Smallworld este importantă. Necesarul global de energie electrică poate crește cu până la 70% până în 2035, însă puține țări sunt gata să cheltuiască multe miliarde de dolari pentru a-și moderniza infrastructura. Prin urmare, rețeaua trebuie să devină mai eficientă pentru a putea face față solicitărilor. Internetul industrial și instrumentele precum Grid IQ și Smallworld ajută tehnologia actuală să răspundă nevoilor viitoare.
Despre GE

GE (NYSE: GE) acționează asupra lucrurilor care fac diferența. Folosește cei mai buni oameni și cele mai bune tehnologii pentru a aborda cele mai stringente provocări la nivel global. Identifică soluții pentru domeniul energetic, pentru sănătate și locuințe, pentru sectorul de transport și cel financiar. Construiește, oferă soluții energetice, pune lumea în mișcare și îmbunătățește sănătatea oamenilor. Merge dincolo de imaginație. Are ințiativă. GE trece la acțiune. Pentru informații suplimentare, vizitați pagina web a companiei la adresa www.ge.com.

Share