ABB promotor al electromobilității

ZURich, ELVETIA, 5 IUNIE, 2018

ABB sărbătorește inovația de pionierat în domeniul mobilității electrice cu ocazia cursei ABB Formula E care va avea loc la Zurich

Evenimentul din orașul în care se află sediul central al ABB reprezintă un memento potrivit pentru rolul de pionier al companiei în transportul electric

Campionatul de curse auto se întoarce în Elveția după mai bine de 60 de ani cu ediția din Zurich a campionatului ABB FIA Formula E care va avea loc pe data de 10 iunie. Prin demonstrarea puterii, vitezei și viabilității automobilelor alimentate cu baterii, seria ABB FIA Formula E dovedește faptul că mașinile electrice reprezintă o tehnologie de vârf a secolului XXI.

Cursa din Zurich are cele mai rapide și mai avansate mașini de curse electrice din lume, care vor aduce acțiunea electrizantă a mașinilor electrice în orașul în care ABB are sediul său central. Ca lider mondial în încărcarea rapidă a vehiculelor electrice, ABB propulsează transferul spre mobilitatea electrică.

Compania a lansat recent Terra HP, cea mai rapidă stație de încărcare din lume. Aceasta poate reîncărca bateria unei mașini în doar opt minute, pentru a acoperi o distanță de 200 km. ABB este, de asemenea, lider mondial pentru sistemele de gestionare și distribuție a energiei electrice care încorporează energia regenerabilă în rețelele electrice – furnizând acea electricitate curată care face din vehiculele electrice o alternativă preferată transportului pe bază de combustibili fosili.

„ABB și Formula E sunt doi pionieri care modelează ultimele tehnologii digitale și de electrificare „, a declarat Ulrich Spiesshofer, CEO al ABB. „ABB este un lider de tehnologie și de piață în domeniul electrificării, având cea mai mare bază instalată de stații de încărcare rapidă pentru vehiculele electrice din întreaga lume; Formula E servește ca o platformă competitivă pentru dezvoltarea și testarea tehnologiilor de electrificare și digitalizare relevante în domeniul e-mobilității. Prin îmbinarea forțelor, ABB și Formula E se află în pozitia ideală pentru a împinge limitele mobilității electrice. ”

Weekend-ul în care cursele vor avea loc va oferi și alte elemente speciale ABB pentru public, și anume:

– În cadrul E-Village, standul ABB va prezenta o serie de tehnologii de electro-mobilitate ABB, incluzând o mașină electrică de înaltă performanță și două dintre cele mai avansate stații de încărcare ABB – Terra 53 și Terra HP. O hologramă va afișa infrastructura completă de încărcare a vehiculelor electrice.

– Standul de prezentare a soluțiilor ABB pentru autobuze electrice va include un video și o demonstrație a stațiilor de încărcare rapidă TOSA ale ABB pentru stațiile de autobuz care pot reîncărca bateria vehiculului în timpul necesar îmbarcării pasagerilor.

– YuMi, robotul colaborativ ABB cu două brațe va semna autografe.

– Un display cu SeaBubbles, un exemplu de mobilitate electrică pe apă. Această formă futuristă de taxi pe apă cu emisii zero, încorporează tehnologia ABB, demonstrând viabilitatea transportului care nu impactează mediul și nici nu reprezintă o încărcare asupra infrastructurii urbane.

– O cursa de mașini electrice în miniatura.

 

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este lider în tehnologia de pionierat în domeniile produse electrice si energetice, robotică și mișcare, automatizare industrială și rețele energetice deservind clienți din domeniile utilităților, industriei, transporturilor și infrastructurii la nivel global. Continuând istoria de peste 130 de ani de inovaţie, ABB scrie astăzi viitorul digitalizării industriale, cu două propuneri de valoare clare: aducerea energiei electrice de la orice centrală electrică, spre orice priza și automatizarea industrială, de la resurse naturale la produse finite. Ca și partener de titlu al Formulei E, clasa internațională de motosport FIA complet electric, ABB împinge limitele mobilității electrice pentru a contribui la un viitor durabil. ABB operează în peste 100 de țări, avand aproximativ 135.000 de angajați. www.abb.com

 

Share