Electrocasnicele Bosch au primit titlul “best of the best” iar combina SmartCool a fost dublu premiată în Germania

Pe 4 iulie 2011, toate privirile din industria designului internațional au fost îndreptate către Germania, respectiv spre orașul Essen, unde s-au acordat premiile red dot”, una din cele mai importante distincții din domeniul designului. Astfel, în cadrul evenimentului organizat de Institutul Design Zentrum Nordrhein Westfalen, au fost premiate cele mai inovatoare, economice, de calitate, ergonomice și durabile produse din 2011. Anul acesta, Bosch a obținut 41 de premii “red dot”, două dintre acestea fiind titlul de “best of the best”, 35 de premii “red dot” și patru “honorable mentions”. Combina SmartCool, nou lansată și în România, a fost dublu premiată, atât cu recunoașterea “red dot”, oferită de Institutul Design Zentrum Nordrhein Westfalen, cât și cu premiul iF, din partea Industrie Forum Design, din Hanovra, Germania.

 

Institutul Design Zentrum Nordrhein Westfalen a lansat acest celebru concurs de design în anul 1995, analizând mai multe elemente importante pentru orice produs: funcționalitatea, gradul de inovație adus pe piață, ergonomia, calitatea, protecția mediului înconjurător și consumul, durabilitatea, gradul de integrare a produsului în mediul ambiant și designul. Cele mai bune produse sunt recompensate cu premiul “red dot: best of the best”. Anul acesta, celebra organizație a acordat acest titlu unei combine frigorifice și unui robot de bucătărie Bosch, acestea primind maximum de puncte la toate categoriile analizate. “Pentru noi, aceste premii nu reprezintă doar o simplă recunoaștere a produselor noastre,” declara designerul principal al Bosch Electrocasnice, Robert Sachon, “ci un semn de apreciere a lor, fiind o confirmare a faptului că Bosch nu face compromisuri la calitate. Premiul este o recunoaștere a valorilor în care crede brandul Bosch: precizie, fiabilitate și încredere. În completarea acestor valori vine designul inovator, care determină diferențierea produselor noastre”.

Un produs dublu premiat în Germania este noua combină frigorifică Bosch SmartCool KGE36AW40, care setează noi standarde în design și tehnologie, primind premiile „red dot” și iF. Juriul german a aprecitat designul solid al ușilor, care conferă o izolație perfectă, fiind astfel un factor determinant al eficienței energetice ridicate a produsului. Clasa de eficiență energetică A+++ la combinele frigorifice a fost lansată în premieră în România de Bosch, în luna mai a acestui an, la combinele SmartCool. Pe lângă faptul că sunt prietenoase cu mediul înconjurător, combinele SmartCool au punctat și la design. În interior, metalul lucios din spatele sticlei oferă adâncime rafturilor și un design modern. Panoul de control cu tehnologie touch, permite o curățare mai ușoară și setarea separată a frigiderului și a congelatorului.

În 2011, Grupul Bosch aniversează 125 de ani – și de peste 75 de ani, numele Bosch a fost un punct de referință în domeniul electrocasnicelor, fiind recunoscut pentru dezvoltare, calitate tehnică și fiabilitate. Fondatorul companiei, Robert Bosch, care ar fi împlinit 150 de ani în 2011, a fost devotat principiului de bază care se aplică și astăzi, de a produce: „Tehnică pentru o viață”. Această tradiție a fost și rămâne un angajament și o motivație pentru companie până în zilele noastre. Ca lider pe piața de electrocasnice  din Europa, Bosch produce aparate frigorifice, mașini de spălat rufe și uscătoare, mașini de spălat vase, mașini de gătit și produse de larg consum, pentru gospodăriile din întreaga lume. Timp de generații, aceste produse au făcut viața de zi cu zi a oamenilor mai ușoară și a îmbunătățit calitatea acesteia. Stăruința pentru calitate și perfecțiune este reflectată nu numai în funcționalitatea dovedită a produselor și tehnologia avansată, dar și în designul acestora, care a fost în mod repetat premiat. Încă de la început, respectul față de oameni și natură a fost unul din principiile călăuzitoare ale companiei, ce se reflectă prin produse și procese durabile și eficiente energetic. Pentru mai multe informații, accesați site-ul www.bosch-home.ro

Share