UMATI-universal machine tool interface va fi prezentată la EMO 2019

Frankfurt am Main, 25 martie 2019 – umati(universal machine tool interface), interfața universală pentru  mașini-unelte, a înregistrat succese majore pe calea acceptării ca interfeță standard recunoscută la nivel internațional pentru comunicarea mașinilor-unelte cu sistemele informatice de nivel superior. „Grupul nostru de lucru comun OPC UA  (JWG), recent înființat, a început să lucreze la jumătatea lunii februarie, iar noi am reușit să încurajăm și alți doi producători de control bine-cunoscuți: B & R Automation din Austria și Mitsubishi Electric din Japonia”  a declarat Dr. Alexander Broos, șef de cercetare și dezvoltare la VDW (Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken – Asociația constructorilor de mașini din Germania).  umati este de asemenea sprijinită de producătorii de sisteme de control Beckhoff, Bosch Rexroth, Fanuc, Heidenhain și Siemens. „Acum avem toți producătorii majori sisteme de comandă CNC pentru mașini-unelte în aceeași echipă cu umati”, a spus Götz Görisch, manager de proiect umati la VDW.

Implicarea și sprijinul producătorilor de sisteme de control sunt  logice, deoarece clienții lor cer din ce în ce mai mult un standard independent de producător, care să le permită să citească datele și să le proceseze într-un format uniform. Acest lucru a determinat pe Peter Berens, directorul departamentului de dezvoltare CNC la Bosch Rexroth AG din Lohr pe Main, să spună: „Bosch Rexroth salută și sprijină în mod expres standardizarea inițiată de VDW pe baza standardului industrial recunoscut OPC UA. designul umati a fost integrat în sistemul MTX CNC. ”

Internaționalizarea umati pe baza OPC UA a sporit perspectivele ca standard global

Michael Marzluff, Senior Advisor și Global Key Account CNC la Mitsubishi Electric Europe din Ratingen, Germania: „După ce VDW a decis extinderea umati prin abordarea ca standard OPC UA, Mitsubishi Electric este foarte bucuroasă să participe la această inițiativă”. Un motiv crucial pentru aceasta că contribuția la umati este de asemenea bună pentru imaginea furnizorilor de sisteme de control. Acestea pot satisface nevoile clienților interesați în timp ce se poziționează ca pionieri. Uwe-Armin Ruttkamp, ​​șeful sistemelor de control pentru mașini-unelte la Siemens AG din Erlangen a confirmat: „Umati-ul VDW este important pentru noi deoarece definește conținutul aplicațiilor tipice din industria mașinilor-unelte și reflectă de asemenea deschiderea și flexibilitatea gamei noastre de produse”.

EMO Hannover 2019 cu o prezentare extensivă  a umati

VDW a lansat umati în 2017 împreună cu opt producători de mașini-unelte bine cunoscuți, ca parte a proiectului „INDUSTRIE 4.0”. O instalare demonstrativă majoră cu parteneri internaționali majori este planificată pentru EMO Hannover 2019. „Mai avem încă multe de făcut de acum înainte”, a spus Görisch de la VDW. Specificațiile OPC UA pentru mașini-unelte vor trebui să fie disponibile până atunci, iar premisele și adaptările necesare trebuie să fie și în mașinile și comenzile participanților. Primele cazuri de utilizare vor fi prezentate în Hanovra. Între timp, 130 de angajați din 60 de companii din douăsprezece țări s-au înregistrat pentru a participa la JWG.

Producătorii de sisteme de control, la rândul lor, sunt cu siguranță pregătiți. Henning Rausch, responsabil pentru aplicațiile CNC la Beckhoff Automation din Verl, promovează umati către clienții săi: „Prezentăm clienților noștri umati și posibilitățile sale. De aceea, Beckhoff participă la demonstrația live la EMO Hannover prin conectarea mai multor dispozitive prin intermediul interfeței umati. Vom prezenta  umati și la  standul Beckhoff. ”

Informații suplimentare găsiți pe Internet la www.umati.info.

De asemenea, puteți vizita VDW prin canalele noastre media sociale

 www.de.industryarena.com/umati

 www.youtube.com/metaltradefair

www.twitter.com/VDWonline

Share