The smarter E Europe: Combinație inteligentă: PV, sisteme de stocare, mobilitate electrică și pompe de căldură

 

Modalități inteligente pentru consumatorii privați de a deveni independenți în ceea ce privește electricitatea, căldura și transportul – și noi oportunități de afaceri pentru instalatori și furnizori de sisteme.

19,3 milioane – acesta este numărul de clădiri rezidențiale din Germania. În următorii 20 de ani, mai mult de jumătate din aceste clădiri vor trebui renovate și echipate cu fotovoltaice (PV). Dar acest lucru nu este valabil doar pentru Germania – clădirile rezidențiale joacă un rol central în implementarea PV în toată Europa. Din ce în ce mai multe clădiri care au deja panouri solare sunt acum dotate cu sisteme de depozitare, o combinație care devine standardul pentru instalațiile noi. Acest lucru permite utilizarea în funcție de nevoi a energiei solare generate.

În Europa, din ce în ce mai frecvent sistemele fotovoltaice nou instalate sunt completate de un sistem de stocare. SolarPower Europe, asociația europeană a industriei solare , estimează o capacitate totală de stocare ce va ajunge la 32,2 GWh până în 2026 – suficient pentru a alimenta aproape patru milioane de case europene.

Electrificarea încălzirii și dezvoltarea transportului cu vehicule electrice

Energia solară generată pe acoperișurile caselor rezidențiale și stocată în sisteme de stocare poate fi folosită pentru altceva decât pentru energie electrică casnică? Desigur! Pentru a încărca mașinile electronice, de exemplu. În 2023, aproximativ 15% din totalul înmatriculărilor din Europa au fost autoturisme electrice cu baterie. Combinația de sisteme fotovoltaice și de stocare este perfectă pentru mașinile electrice: Master Planul pentru infrastructura de încărcare al guvernului german („Masterplan Ladeinfrastruktur”), de exemplu, se bazează pe presupunerea că aproximativ 85% din toată încărcarea are loc acasă sau la locul de muncă. . Acest lucru permite vehiculelor electrice cu baterii să fie încărcate cu energie solară ieftină, ecologică, generată acasă.

Energia solară poate fi folosită și pentru încălzire – de exemplu, prin alimentarea unei pompe de căldură. Anul trecut, vânzările de pompe de căldură în Germania au crescut cu 51% față de anul precedent. Odată cu adoptarea Planului de acțiune al UE privind pompele de căldură, această dezvoltare va continua la nivel european.

Sistemul fotovoltaic, stocarea rezidențială, mașina electrică și pompa de căldură fac o combinație eficientă de unități care generează, stochează și consumă energie electrică.

Componentele și tranzacțiile merg mână în mână

Pentru ca diferitele componente să funcționeze împreună, ele trebuie să comunice perfect. Industria oferă o gamă largă de componente – de la instalații fotovoltaice, încărcătoare inteligente pentru vehicule electrice și contoare inteligente până la sisteme de management al energiei, sisteme scalabile de stocare a energiei cu  baterii, invertoare multifuncționale și pompe de căldură. Aceste produse trebuie să fie ușor de utilizat, eficiente, versatile și ușor de integrat.

Cu toate acestea, construirea unui sistem energetic cuprinzător necesită o interacțiune simplă între toate componentele, precum și între sectoarele electric, sanitar, HVAC și multe alte meserii. A ști cum să combinați în mod eficient componentele individuale necesită un nivel de expertiză care depășește cel al unui specialist solar sau al unui electrician. În același timp, cererea în creștere creează noi oportunități de afaceri care trebuie abordate.

Optimizați autoconsumul, eliberați rețelele de transport și distribuție a energiei electrice

Sistemul nostru energetic trebuie să fie extrem de flexibil pentru a asigura o aprovizionare cu energie regenerabilă 24/7. Micii consumatori flexibili care au propriile lor sisteme energetice la domiciliu pot contribui semnificativ la echilibrarea producției de energie, optimizând în același timp autoconsumul și economisind costuri cu ajutorul unui sistem de management al energiei de acasă -HEMS. HEMS ajută la optimizarea consumului de energie electrică prin schimbarea orelor în care consumatorii mari, cum ar fi mașinile electrice sau pompele de căldură, sunt alimentați și prin asigurarea că energia solară autogenerată este utilizată mai întâi. Majoritatea HEMS pot fi personalizate și monitorizate digital. Există mai multe HEMS pe piață care diferă în ceea ce privește performanța și compatibilitatea cu diferite dispozitive. Aproximativ 950.000 de HEMS au fost instalate în Europa până la sfârșitul anului 2022. Potrivit Berg Insight, un institut de cercetare de piață, acest număr ar putea ajunge la cinci milioane până în 2027.

Combinații inteligente la The smarter E Europe

Cele mai recente tendințe și inovații în domeniile PV, sistemele de stocare, mobilitatea electrică și pompele de căldură vor fi prezentate la The smarter E Europe, cea mai mare alianță europeană de expoziții pentru industria energetică. Pe o suprafață de 206.000 de metri pătrați, aproximativ 3.000 de expozanți își vor prezenta soluțiile și produsele de alimentare cu energie regenerabilă din domeniile electricității, căldurii și transporturilor. Sunt așteptați să participe 115.000 de vizitatori comerciali din întreaga lume. E Europe reunește cele patru expoziții : Intersolar Europe, ees Europe, Power2Drive Europe și EM-Power Europe și va avea loc în perioada 19-21 iunie la München. La aceste expoziții, vizitatorii vor afla mai multe despre cele mai recente aplicații și soluții inteligente de combinare. De asemenea, își pot extinde cunoștințele de specialitate la cele patru conferințe însoțitoare, șapte forumuri de expoziție tematice, precum și la numeroase evenimente secundare.

Pentru mai multe informații despre aceasta, vă rugăm să accesați www.thesmartere.de

Share