Ce trebuie să știm când achiziționam o baterie sanitară

București, 20 iunie 2012 – Pentru cei mai mulți dintre noi, o baterie sanitară este un obiect prin care trece apa. Totuși, folosim bateriile sanitare de dimineață, când ne pregătim cafeaua, până seara, când ne relaxăm în cadă după o zi plină.  Poate că un obiect care ne servește zilnic cu discreție și eficiență merită mai multă atenție.

KLUDI_Balance_W-EHM_2 002

Indiferent cât de mare sau mică este baia sau bucătăria voastră, există elemente care pot personaliza spațiul oferindu-i acel ceva special. Orice amenajare începe cu alegerea culorilor și a obiectelor de bază. În cazul unei băi, obiectele sanitare și mobilierul sunt primele elemente care completează decorul. Iar un produs de calitate dispune de funcționalități inteligente menite să vă facă viața mai frumoasă, mai confortabilă și chiar să vă ajute să economisiți apă și, prin urmare, bani.

Pentru a veni în sprijinul cumpărătorilor, am identificat 6 caracteristici esențiale de care trebuie să ținem cont atunci când achiziționam o baterie sanitară:

  1. Durată de viață și perioadă de garanție și post garanție îndelungate. Potrivit legislației europene în domeniu, o baterie pentru baie sau bucătărie poate avea o perioadă de garanție de maxim 5 ani. Se recomandă să luați în considerare și perioada de post garantie, care în cazul produselor Kludi perioada de post garanție este de 10 ani. Alegeți, așadar, acele produse cu un nivel cât mai ridicat de fiabilitate. În acest sens, este bine de știut că bateriile Kludi sunt concepute să funcționeze pe o perioadă medie de 20 de ani adică echivalentul a 240.000 de cicluri de operare a bateriei, corespunzător utilizării într-o familie cu 4 persoane.
  2. Economie de apă. Având în vedere creșterea galopantă a tarifului la apă este important să alegem acele baterii sanitare care permit cea mai mare economie de apă. Kludi a dezvoltat o nouă tehnologie, perlatorul S-pointer, disponibilă la toate bateriile pentru lavoar și care determină o economie  de apă de minim 40%, în vreme ce bateriile cu senzor ridică pragul de economie până la 70%. Pentru aceia dintre noi care iubesc mediul înconjurător și care respectă resursele naturale și le utilizează cu responsabilitate, vor avea un motiv în plus să aleagă bateriile Kludi. Compania germană este conștientă de faptul că o cincime din populația lumii nu are acces la apă potabilă și de aceea s-a alăturat campaniei „Blue Responsibility”, prin care cei mai importanți producători de obiecte sanitare din lume prezintă numai produse cu competențe reale în domeniul soluțiilor sanitare sustenabile.
  3. Respect pentru mediu. Bateriile sanitare de la Kludi sunt clasificate WELL (WELL este un sistem de clasificare pentru care randamentul energetic și conservarea resurselor sunt criterii importante de achiziție).

4. Confort în utilizare. Există mai mulți factori care determină confortul în utilizarea
unei baterii de baie sau bucătărie:

  • Reglarea fină și ușoară a debitului de apă și a temperaturii este dată de un unghi cât mai mare (între 90 și 125 de grade) de manevrare a mânerului, ce conferă o plajă largă de opțiuni în setarea combinației optime de apă rece și apa caldă.
  • Probabil că știți cât de greu puteți utiliza o baterie de la grupul sanitar dintr-un avion sau tren. Înălțimea bateriei și/sau lungimea pipei determină spațiul de confort unde vă puteți spăla mâinile fără să atingeți bateria sau lavoarul. Acesta este indexul de confort, care la bateriile de lavoar Kludi este foarte ridicat, pornind de la 4.400 mmp.
  • În plus, perlatorul S-pointer de la Kludi vă ajută să nu vă stropiți atunci când folosiți bateria. Perlatorul S-pointer este un sistem care poate regla direcția jetului de apă cu o simplă atingere a degetului, adaptând unghiul cu care jetul lovește suprafața lavoarului.
  • Silențiozitatea este un alt factor important de confort. Achiziționați, deci, baterii sanitare din clasa 1 de zgomot, adică 20 de decibeli, beneficiu pe care toate bateriile Kludi îl oferă.
  1. Aspectul și designul bateriei trebuie să se potrivească formei, culorii și finisajului celorlalte obiecte sanitare și de mobilier din baie, respectiv, bucătărie. Designerii atrag atenția asupra faptului că, deși pot fi ignorate sau considerate banale, bateriile sanitare au un rol foarte important în amenajare. Înainte de a face o achiziție, consultați cataloagele și site-urile producătorilor sau apelați la consultanții de specialitate din magazinele de profil, pentru a înțelege detaliile aparent minore, dar semnificative, care fac diferența între tipurile de produse. Recomandarea specialiștilor în amenajări este de a încerca să personalizați încăperea pentru baie cu accesorii care să vă definească. Indiferent că este vorba despre forme rotunjite sau dure, linii clare, atemporale, suprafețe cromate, din inox sau mate, disponibile și în alb sau negru, Kludi oferă o gamă variată de produse pentru cele mai sofisticate gusturi.
  2. Siguranța. Pentru a nu avea surprize neplăcute atunci când suntem plecați de acasă, racordurile bateriei trebuie să reziste la fluctuații mari de presiune și să nu se defecteze, declanșând o inundație. Pentru a evita un asemenea risc, toate bateriile Kludi sunt testate la presiune înaltă, de 15 bari, înainte să fie distribuite pentru vânzare.

Companie inovatoare, lider pe segmentul de baterii sanitare pentru baie și bucătărie, Kludi și-a asumat rolul de a impune pieței cele mai înalte standarde de calitate. În acest sens, Kludi a început derularea campaniei „Dualitate”, de informare a consumatorului final, și care evidențiază atât beneficiile de natură funcțională ale unei baterii sanitare, precum și cele legate de multiplele opțiuni de design în care aceste produse sunt disponibile.

Share