Siemens va reabilita 4 staţii de transformare în Republica Moldova

Întreprinderea de Stat „Moldelectrica” a selectat compania Siemens SRL pentru reabilitarea a 4 staţii de transformare în Republica Moldova. Proiectul de modernizare va presupune înlocuirea echipamentelor existente cu soluții tehnice de ultimă generație care vor permite un grad de siguranță crescut, în conformitate cu standardele actuale. Stațiile de transformare sunt dispuse pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Finanțarea proiectului este asigurată de Banca Europeană de Investiții.

Proiectul face parte din cadrul unuia mai amplu de reabilitare de stații de transformare și conexiuni realizat de către Siemens SRL. Lucrările urmează să ia startul în al doilea trimestru al anului 2020 şi vor fi finalizate în decurs de 2 ani.

Dl. Ghennadi Dimov, Director General Î.S. „Moldelectrica”, a declarat: „Moldelectrica, în parteneriat cu Siemens, va implementa deja al doilea proiect de amploare pentru renovarea rețelelor electrice de transport în gestiune și astfel va continua misiunea de implementare a tehnologiilor performante în Republica Moldova”.

“Parteneriatul cu Î.S. „Moldelectrica”  a demarat în anul 2018 printr-un proiect de anvergură. Suntem onorați să putem continua această colaborare și ne dorim ca Siemens să devină un partener de încredere în reabilitarea sistemului energetic din Republica Moldova”, a  declarat Dl. Petru Ruşeţ, Head of Gas & Power, în cadrul Siemens România şi Republica Moldova.


Întreprinderea de Stat „Moldelectrica” este compania specializată în furnizarea serviciilor de transport şi dispecerizare operativă a sistemului energetic din Republica Moldova. Misiunea Î.S. „Moldelectrica” constă în contribuţia la dezvoltarea stabilă a sistemului energetic al Republicii Moldova.

Siemens AG (Berlin și Munich) este un puternic jucător global de tehnologie, care, de peste 170 de ani, este un simbol al excelenței inginerești, inovației, calității, fiabilității și caracterului internațional. Compania este activă la nivel global, concentrându-se în zonele de electrificare, automatizări și digitalizare. Unul dintre cei mai mari producători de tehnologii eficiente energetic, Siemens este un furnizor de top de soluții de generare și transport al energiei, un pionier în soluții de infrastructură, dar și în automatizări, soluții software și produse pentru industrie. Cu o istorie de 114 ani în România, Siemens operează în prezent 4 fabrici și 6 centre de cercetare-dezvoltare pe plan local. Începând cu anul fiscal 2017, Siemens SRL a preluat și coordonarea activităților de vânzare ale grupului german în Republica Moldova. Pentru mai multe informații, vizitați: www.siemens.ro.

București, 19.11.2019

 

Share