OBO BETTERMANN: Menținerea în funcțiune a instalațiilor electrice montate pe materiale de construcție din lemn

Menținerea în funcțiune în caz incendiu este obligatorie în majoritatea clădirilor  – chiar și în cele construite din lemn. Sistemele relevante de siguranță precum iluminatul de siguranță, și alarma de incendiu cu cabluri de alimentare trebuie sa funcționeze pentru cel puțin 30 de minute în caz de incendiu.

Protecția la incendiu și structurile de lemn – la prima vedere apare ca o contradicție. De fapt, este fezabilă fixarea sigură a sistemelor de instalații pe lemn cu menținerea în funcțiune conform DIN 4102 partea a 12-a. Cu o modalitate de fixare pentru traseele noastre de susținere a cablurilor  rezistentă la foc certificată, noi cei de la OBO Bettermann am dezvoltat o soluție sigură pentru menținerea în funcțiune pe structuri de lemn.

Instalarea sigură pe elemente de lemn neprotejat se realizează cu șuruburi speciale agrementate pentru fixarea în lemn, pentru care există agrement european ETA. Șuruburile pentru lemn de la OBO sunt soluția ideală pentru atașarea fiabilă la lemn, asigurând în același timp integritatea funcțională conform DIN 4102 partea 12.

Sunt disponibile în diametre de 6 si 10 mm și lungimi între 60 si 120 mm. Diametrele de 6 mm sunt destinate fixării elementelor ușoare precum: șine, coliere, cleme Grip. Diametrele de 10mm sunt folosite la fixarea consolelor sau a montanților.

Principii de instalare

Luând în considerare structura clădirii existente și rutarea necesară a cablului în clădire, sunt necesare diferite opțiuni de instalare pentru componenta de lemn. Acestea pot fi rezumate în următoarele patru grupuri diferite:

  • traseu de cablu longitudinal prin lateralul grinzii;
  • traseu de cablu pe sub grindă în direcția longitudinală;
  • traseu de cablu perpendicular pe grindă;
  • traseu de cablu pe sub grindă în direcția transversală;

După determinarea rutei de bază a cablului, cea mai potrivită opțiune de instalare poate fi selectată din actualul agrement.

(traseu de cablu longitudinal sub grindă)

(traseu de cablu longitudinal prin lateralul grinzii)

(traseu de cablu perpendicular pe grindă)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(traseu de cablu pe sub grindă în direcția transversală)

www.obo.ro

Share