Noile tuburi Philips LED clasa A Soluția care ajută la scăderea facturilor la energie electrică

Poți avea facturi mai mici de energie electrică, într-un mod ecologic și prin gestionarea cu moderație a kilowaților pe oră. Noile tuburi LED Philips din clasa A reprezintă răspunsul la nevoile tale: sunt soluția inovatoare împotriva creșterilor facturilor la energie electrică, cu o durată de viață de 100.000 de ore (în comparație cu alte soluții de iluminat care rezistă până la 30.000 de ore).

Ce este, în prezent, clasa energetică A?

Pentru a avea reduceri semnificative la facturile de energie electricăși p entru a reduce amprenta de carbon, UE a stabilit încă din 2021 noi reguli ale etichetelor energetice pentru becuri și alte produse de iluminat, recunoscute pe scară largă.
Noua scară este mai strictă și este concepută astfel încât doar produsele de iluminat cu adevărat calitative și eficiente să primească calificativele A și B. În prezent, cele mai eficiente produse din punct de vedere energetic sunt marcate cu litera A.

Ce conține noua etichetă?

Toate sursele de lumină, în special becurile LED și corpurile de iluminat, vor avea aplicată o etichetă energetică notată cu litere de la A-G. Această etichetă este universală și este disponibilă în toate țările din Uniunea Europeană.

  • Eticheta energetică este mai clară și cu imagini simple.
  • Eticheta indică consumul în KWh/1000 de ore.
  • Eticheta are un cod QR, pentru a avea mai ușor acces la informațiile despre produs.
  • Noile și vechile clase nu sunt combinate. Conform noilor clasificări, un bec care avea clasa A++, poate acum să facă parte din clasa C sau D, dacă nu îndeplinește toate criteriile clasificării.

Facturi mai mici, doar prin înlocuirea becurilor clasice cu becuri LED

Eficiența energetică este doar începutul unui viitor mai sigur, mai responsabil. Poți realiza imediat reduceri semnificative ale consumului de energie de până la 70% prin înlocuirea sistemului actual de iluminat. Comparativ cu un bec normal, becurile LED consumă cu până la 90% mai puțină energie electrică, reduce drastic efectele secundare negative generate de utilizarea becurilor clasice și ne ajută în susținerea unui stil de viață axat pe principii de sustenabilitate.
Cum putem să avem facturi mai mici  doar prin înlocuirea becurilor clasice cu becuri LED în locuințele private? Un bec LED cu tehnologie  nouă consumă de cinci ori mai puțin decât unul clasic. Dacă într-o locuință de 70 m2 cu trei camere, două băi, hol și bucătărie, stau aprinse 13 becuri clasice de 60 wați timp de aproximativ 6 ore pe zi, costul unei facturi lunare pentru acest apartament s-ar ridica la aproximativ 145 de lei, dacă luăm în calcul un preț mediu de 1 leu/kilowat. În același scenariu și cu același preț pe kilowat, dar cu 13 becuri LED, costul final al facturii la lumină ar fi doar 20 de lei.

Philips Ultra Eficient LED

De ce este Philips Ultra Eficient LED clasificat în clasa A de energie electrică? Să aruncăm o privire asupra parametrilor tehnici ai tubului Philips.

MASTER LEDtube Ultra Eficient T8:

  • are o durată de viață de 100.000 de ore, ceea ce înseamnă o durată de viață de peste 3 ori mai mare decât al unui tub LED standard;
  •  atunci când este aprins, consumăcu 44%  mai puțină energie decât un tub LED standard;
  •  funcționează cu o eficiență energetică de 210 lm/W, ceea ce îl face inegalabil.

O întreprindere mică obișnuită, care utilizează 100 de tuburi fluorescente, ar putea economisi aproximativ 67.000 de lei pe an dacă ar trece la tubul Philips MASTER LEDtube UE clasa A. Cu o durată de viață de 100.000 de ore, noul tub rezistă de cinci ori mai mult decât MASTER TL-D. Astfel, nu mai este nevoie de înlocuiri regulate, ceea ce sporește economiile de costuri, reducând în același timp deșeurile.
Aceste cifre se traduc printr-un consum mai mic de energie și o reducere semnificativă a emisiilor de carbon.
Estimăm că înlocuirea unei instalații compuse din 100 de tuburi LED Philips clasa A ar putea economisi aproximativ 67.000 de lei pe an.
Este important de remarcat faptul că referința pentru aceste calcule au fost tuburile LED standard din gama Philips CorePro LED tube. În cazul în care modernizăm o instalație clasică, care utilizează tehnologie fluorescentă, randamentul investiției va fi și mai mare, deoarece tuburile Philips LED clasa A consumă cu 70% mai puțină energie decât lămpile fluorescente convenționale.

Exemple de scenarii ale iluminatului cu ajutorul tuburilor Philips LED clasa A

Din punct de vedere vizual, tuburile LED Philips clasa A nu diferă foarte mult de lămpile fluorescente T8.
Tubul Philips LED clasa A este din plastic pentru a putea fi instalat cu ușurință în diverse corpuri de iluminat, fiind astfel un produs mai sigur, datorită unor standarde specifice.
Tuburile din sticlă riscă să se spargă la încălzire.
Tuburile Philips LED clasa A, ca și toate celelalte produse Philips din această categorie, sunt echipate cu capace de montare clasice, astfel încât pot fi ușor de montat în corpurile de iluminat în care au fost folosite lămpi fluorescente. Următorul pas pe care trebuie să-l faci este să înlocuiești vechile lămpi fluorescente cu noul tub LED clasa A. Efectele înlocuirii sunt garantate încă de la prima factură la energie electrică.
Tuburile LED pot face parte dintr-un sistem de control integrat, cu ajutorul căruia poți gestiona de la distanță iluminatul, poți analiza starea tehnică a acestuia, precum și cantitatea de energie consumată. Acest tip de soluție îți permite să crești și mai mult economia realizată prin înlocuirea lămpilor fluorescente cu noul tub LED Philips clasa A. Datorită senzorilor plasați în corpurile de iluminat, tuburile Philips pot fi automatizate pentru a se stinge sau aprinde, pot detecta prezența sau pot avea diverse scenarii de lumină.

www.signify.com

 

Share