Noile întrerupătoare NZM cu funcții de monitorizare incluse

Producătorul industrial diversificat Eaton adaugă la gama xEffect întrerupătoarele NZM gabarit 3 și 4 cu funcții de monitorizare integrate pentru aplicații industriale globale. Având dimensiunile nemodificate, întrerupătoarele permit înregistrarea și transmiterea facilă a datelor referitoare la consumul de energie. Utilizatorii pot astfel implementa sistemul de optimizare al consumului de energie conform ISO 50001. Pentru firmele globale, dar și pentru companiile mici și mijlocii, controlul corect al energiei poate reprezenta și transparența costurilor și economii, precum și conservarea resurselor. Protofoliul extins al seriei xEffect furnizează acum pieței o serie acoperitoare de dispozitive RCD, MCB și combinate RCD/MCB, și întrerupătoare automate, accesorii multiple și documentație de înaltă calitate dintr-o singură sursă. Programul complet inovativ permite implementarea soluțiilor de siguranță pentru distribuția industrială de energie de până la 1.600 A către sectoarele de construcții de mașini și sisteme, industria navală și a energiilor regenerabile.

3156_xEffect

Noile întrerupătoare NZM3/4

Datorită noilor funcții de monitorizare, întrerupătoarele NZM3 și NZM4 ale seriei xEffect au posibilitatea acum de a măsura și transmite valorile legate de curent, tensiune precum și la puterea și energia corespunzătoare. Chiar dacă au funcționalitate mărită, nu sunt necesare alte accesorii sau cablarea suplimentară pentru transformatoarele de curent sau de tensiune. Integrarea funcțiilor de monitorizare în dispozitiv simplifică astfel ansamblul tabloului electric.

Datele pot fi afișate la întrerupătoarele NZM ale seriei xEffect pe un display separat, de dimensiuni reduse, 96×96 mm2, sau cu un sistem de vizualizare BreakerVisu. BreakerVisu are posibilitatea de a vizualiza datele de până la 48 de întrerupătoare pe un ecran color și le poate salva în documente de tip jurnal. Acest lucru permite, de exemplu, documentarea asupra consumului de energie, în vederea implementării optimizării consumului energetic conform ISO 50001. Manipularea simplă și în siguranță a acestor tehnologii este de asemenea un factor important pentru Eaton. Astfel, programul BreakerVisu este proiectat pentru a se configura automat. Acest lucru înseamnă că dispozitivele conectate sunt detectate automat, iar înregistrarea evenimentelor și a jurnalului de curent este întotdeauna marcată temporal. Un PC standard cu instrumente Office reprezintă maximul necesar în vederea evaluării datelor.

Noile întrerupătoare xEffect sunt prevăzute și cu un indicator de întreținere ce notifică utilizatorul asupra operațiilor de comutare finalizate de sistemul de contacte. Această valoare este scăzută din numărul permis de operații electrice și mecanice ale întrerupătorului, în vederea obținerii indicatorului efectiv de întreținere pentru operațiile rămase de comutare, astfel încât utilizatorului să îi fie întotdeauna prezentate cele mai noi informații legate de starea de funcționare a întrerupătoarelor. În afara monitorizării, un circuit electronic robust împreună cu tehnologia demonstrată a întrerupătoarelor asigură o disponibilitate mărită a sistemului.

Întrerupătoare digitale RCD și combinate RCD/MCB

Întrerupătoarele în miniatură, prevăzute cu funcția de monitorizare, completează gama existentă de dispozitive de înaltă calitate xEffect. Această gamă include întrerupătoare digitale RCD și combinate RCD/MCB ce indică curenții reziduali prin trei LED-uri, în vederea avertizării în prealabil asupra erorilor din instalație. Tipul digital RCD B+ de dispozitiv pentru protecție specială împotriva incendiilor indică și valoarea efectivă a curentului diferențial în timp real. El detectează eficient și întrerupe toate tipurile de curent rezidual, inclusiv curentul continuu rezidual și curentul rezidual din gama frecvențelor înalte. Datorită dispozitivului digital, personalul de întreținere poate monitoriza permanent starea instalației dintr-o cameră de control central, prevenind astfel căderile accidentale de curent. Astfel, dispozitivul digital din gama xEffect îmbunătățește siguranța proceselor de producție industrială și disponibilitatea sistemului.

Pentru mai multe informații: www.eaton.eu

Share