Noi întreruptoare automate cu protecție diferențială SIEMENS 5SU

Siemens România lansează pe piață noile întreruptoare automate cu diferențial (RCBO) 5SU în 2P/ 3P/ 4P și vă oferă o gamă completă de aparate compacte

Noile echipamente vin să completeze oferta inovativă Siemens de întreruptoare automate cu diferențial într-un modul de 18mm. Prin această nouă gamă compactă, Siemens România oferă un portofoliu complet pentru piața rezidențială și a clădirilor de birouri, un domeniu în dezvoltare în România.

Dispozitivele electrice moderne și numărul tot mai mare de dispozitive de comunicații și multimedia duc la o încărcare mai mare a instalațiilor electrice din clădiri, astfel complexitatea tablourilor rezidențiale a crescut. Siemens România oferă acum pe piață o gamă completă compactă pentru protecția persoanelor și a instalațiilor electrice.

Fotografii: Gama noua 5SU1 RCBO combină întreruptoarele de curent rezidual și întreruptoarele miniaturale într-un singur dispozitiv. Acestea protejează oamenii de curenții de defect cat si instalatiile fata de scurtcircuit și suprasarcină. Variante disponibilie: 2P/ 3P/ 4P; amperaj 6A-32A; Tip A si A super-rezistent; curba de declansare B si C, capacitate de rupere 6 si 10kA.

Gama 5SV1 RCBO de întreruptoare automate cu diferențial într-un modul de 18 mm.
5SV1 RCBO-urile într-o versiune electromecanică combină detectarea curentului rezidual și protecția la supracurent într-o singură lățime modulară (MW) și sunt potrivite pentru protecția personală și a liniei. Cu o lățime de numai 18 mm, acestea sunt cele mai compacte RCBO independente de tensiune de pe piață. Comparativ cu RCBO-urile tradiționale cu două lățimi modulare, acestea oferă economii substanțiale de spațiu în dulapul de comandă. Domeniul principal de aplicare al RCS 5SV1 este instalarea diferitelor circuite de ramificare cu protecție individuală a
curentului rezidual. Partea de curent rezidual a comutatorului este disponibilă în tipurile AC și A, iar partea de protecție a liniei este disponibilă cu caracteristicile de declanșare B și C. În acest fel, gama 5SV1 acoperă o zonă largă de aplicare.
Detectarea curentului rezidual și a supracurentului într-un singur dispozitiv
RCBO previn scurtcircuitele și deteriorarea supracurentului cablurilor și, astfel, defectarea sistemelor electrice și a sarcinilor. În același timp, protejează în mod fiabil oamenii de șocurile electrice. Dacă este depășit un anumit curent rezidual nominal (IΔn, curent rezidual), partea de curent rezidual a comutatorului deconectează în mod fiabil circuitul monitorizat de la rețea. Întrerupătorul în miniatură previne deteriorarea cauzată de suprasarcină sau scurtcircuit.
RCBO-urile oferă o alternativă la instalația electrică cu un RCCB în amonte și un întrerupător în miniatură în aval pentru circuite individuale.
Comparativ cu această instalație, acestea oferă avantajul că, în cazul unei defecțiuni, numai circuitul afectat este oprit.
Cu un curent rezidual nominal al părții de curent rezidual de 30 mA, RCBO-urile pot fi utilizate atât pentru protecția împotriva defecțiunilor împotriva contactului indirect, cât și pentru protecția suplimentară împotriva contactului direct. RCBO-urile 5SV1 sunt, de asemenea, compatibile cu dispozitivul de detectare a defectelor de arc 5SM6, prin care în doar 2 lățimi modulare poate fi implementată protecția completă a curenților reziduali, supracurentului și scurtcircuitelor, precum și a defectelor de   arc. Cu mecanismul de comandă controlat de la distanță, comutatoare auxiliare și contacte de semnal de defect disponibile ca accesorii, funcționalitatea RCBO poate fi extinsă cu ușurință.
Maximizarea disponibilității sistemului prin creșterea nivelului de protecție
Datorită dimensiunii compacte a unei singure lățimi modulare, RCBO-urile pot înlocui întrerupătoarele miniaturale în sistemele existente cupuț in efort. Protecția combinată a curentului rezidual și a liniei cu RCBO crește funcționarea fiabilă și disponibilitatea sistemului, cu un spațiu mai mic
în distribuitor. Spre deosebire de instalațiile electrice în care un RCCB asigură mai multe circuite din aval, fiecare cu un întrerupător în miniatură separat, în cazul unei defecțiuni, numai circuitul afectat este deconectat de la rețea. Deconectările nedorite sunt prevenite datorită faptului că, atunci când se utilizează combinația, curenții de scurgere legați de funcționare nu se adună pentru a produce valori nepermise și depășesc valoarea declanșării RCCB. În cazul unei defecțiuni, RCBO-urile opresc circuitul la toți polii. Astfel, toate piesele sub tensiune sunt deconectate în mod fiabil de alimentare și depanarea este simplificată.
Planificare rapidă și ușoară
Planificarea protecției curentului rezidual este simplificată prin utilizarea unui RCBO în comparație cu instalarea unui RCCB cu mai multe întrerupătoare în miniatură în aval. Factorii de cerere care ar trebui luați în considerare în instalația electrică cu RCCB pot fi ignorați cu RCBO. Dispozitivele combinate se protejează împotriva supraîncărcării. În plus, Siemens susține procesul simplu de inginerie și planificare cu date cuprinzătoare de planificare puse la dispoziție online.
Economie de timp datorită montajului flexibil și simplu
Aparatele Siemens sunt simplificate pentru o montare rapidă și simplă.
Datorită funcționării glisante, acestea pot fi fixate cu ușurință pe șina de montare standard și la fel de ușor de eliberat din nou. Terminalele de conectare dreptunghiulare cu o intrare de cablu în formă de pâlnie facilitează instalarea conductoarelor între 0,75 și 16 mm2. Pentru o instalare flexibilă, bare de bare compacte cu secțiune transversală de 10 mm2 sunt disponibile în lungimi tăiate și, de asemenea, sunt vândute la metru. Datorită distanțelor standardizate ale terminalelor de conectare, tehnicianul poate alege în mod flexibil dacă să conecteze RCBO cu bare de bare în partea de sus sau în partea de jos.
Protejarea fiabilă a utilizatorilor și tehnicienilor de accidentele electrice
Operatorii sunt protejați în mod fiabil de accidente atunci când manipulează comutatoarele. Starea de comutare (Pornit/Oprit) a 5SV1 RCBO, tip A, poate fi identificată rapid oricând datorită tipăririi mânerului (1/0 în roșu/verde). În plus, capacele din plastic ale terminalelor de conectare asigură o protecție sigură la atingere și la atingere nu numai în timpul cablării instalației, ci și în funcțiune, dacă sistemul trebuie lucrat.
O zonă largă de aplicații în clădiri rezidențiale, de birouri
și nerezidențiale RCBO sunt utilizate în clădiri rezidențiale și de birouri, precum și în clădiri nerezidențiale pentru protecția circuitelor de sucursale și a prizelor.
Acestea sunt proiectate pentru un curent rezidual nominal de 30 mA și astfel sunt utilizate pentru protecția împotriva contactului direct și indirect. Datorită dimensiunilor mici, acestea sunt deosebit de potrivite pentru proiecte de renovare și modernizare.
Partea de curent rezidual a comutatorului este disponibilă în tipurile AC și A. Dispozitive de declanșare de tip AC în cazul curenților reziduali de curent alternativ sinusoidal, care apar în toate sarcinile electrice. Aplicațiile tipice sunt unitățile electrice de încălzire sau sobele electrice. Tipul dispozitivului nu este aprobat în diferite țări pentru implementarea unei măsuri de protecție cu RCCB-uri, dar oferă o alternativă eficientă pentru piața austriacă, de exemplu.
RCBO-urile de tip A detectează curenți reziduali de curent continuu pulsatori pe lângă curenții reziduali de curent alternativ sinusoidal. Astfel, gestionează formele de curent rezidual ale sarcinilor monofazate cu componente electronice din rețea, care sunt caracteristice reductorilor de tensiune electronici sau variatoarelor. Dispozitivele de tip A sunt potrivite pentru majoritatea circuitelor de curent de intrare ale echipamentelor electronice.
Partea MCB a RCBO protejează cablurile de suprasarcină și scurtcircuite și este disponibilă în caracteristicile B și C. Întreruptoarele miniaturale cu caracteristica de declanșare B sunt proiectate pentru utilizare universală în circuitele de priză și circuitele de iluminare. În circuitele de lămpi și motoare cu curenți de pornire mai mari, MCB-urile cu caracteristica de declanșare C sunt în general preferate.
Extinderea simplă a instalațiilor existente prin noi funcții de protecție 5SV1 RCBO combină protecția personală și linia într-o singură lățime modulară. Cu o lățime de numai 18 mm, aceasta înseamnă că necesită doar jumătate din spațiu în comparație cu dispozitivele convenționale.
Datorită acestei economii de spațiu, mai multe dispozitive de protecție pot fi instalate într-un distribuitor. 5SV1 RCBO-urile sunt astfel potrivite în mod optim pentru extinderea economiilor de spațiu a instalațiilor existente cu noi funcții de protecție. Mai mult, acestea sunt compatibile cu dispozitivul de detectare a defecțiunilor de arc 5SM6.
Combinația de la ambele dispozitive acoperă protecția personală, liniară și preventivă împotriva incendiilor într-o dimensiune de numai două lățimi modulare.
Inginerie care economisește timp prin planificare cuprinzătoare și ajutor pentru proiect
Cercetarea consumatoare de timp pentru date specifice produsului nu este necesară pentru ingineria RCBO. Siemens oferă date complete pentru descărcare, de ex. Date CAx, desene dimensionale 2D și modele STEP, date tehnice și texte cu specificații. Acest lucru vă economisește timp și costuri în planificarea și ingineria sistemelor dvs. Pentru toate întrebările referitoare la protecția oamenilor și a sistemelor,
puteți beneficia de sfaturi individuale de la Siemens. Experții noștri pentru componente de joasă tensiune vă sprijină în selectarea componentelor potrivite și vă ajută la soluționarea problemelor direct la fața locului pe sistemul dumneavoastră. După achiziție, Asistența Tehnică Siemens vă ajută în orice moment la întrebări tehnice. De asemenea, întrerupătoarele de curent rezidual și întreruptoarele miniaturale sunt o componentă a formării generale a conceptului de protecție.
Pentru informații în detaliu vă rugăm să accesați pagina noastră web: Protection-concept siemens.com/protection-concept sau accesând interfața Siemens Mall  Industry în secțiunea Search: 5SU1 RCBO
mall.industry.siemens.com

Siemens România

Share