Murrelektronik prezintă: Mico Pro, un sistem perfect pentru monitorizarea energiei electrice

Mico Pro este sistemul inovator de monitorizare a curentului de 24 V c. c. de la Murrelektronik. Structura modulară permite adaptarea sistemelor exact la aplicația concretă – oferind astfel un raport avantajos preț-beneficii, cu o economie maximă de spațiu. Cu o procedură de declanșare brevetată, Murrelektronik asigură cel mai ridicat nivel de disponibilitate a mașinii. Un alt avantaj îl reprezintă conceptul integrat de distribuție a potențialului. Simplifică semnificativ sistemul de cabluri al panoului de control.

Sistemele de alimentare cu energie electrică reprezintă inima mașinilor și sistemelor, asigurând energia necesară pentru funcționarea acestora. Supracurenții sau scurtcircuitele pot afecta alimentarea electrică și pot cauza oprirea echipamentelor, sistarea producției sau costuri ridicate. Acest sistem ne ajută să evităm aceste aspecte, maximizând astfel fiabilitatea sistemelor de alimentare cu energie electrică. Sistemul Murrelektronik alcătuit din dispozitive de alimentare electrică de înaltă calitate și sistemul de monitorizare a curentului Mico Pro, aduce o contribuție semnificativă disponibilității optime a sistemelor și mașinilor.

De la introducerea sa pe piață în anul 2006, sistemul inovator de monitorizare a curentului Mico a fost utilizat la milioane de mașini și sisteme. Spre deosebire de întrerupătoarele de protecție a liniilor utilizate anterior, Mico se declanșează în mod fiabil și la cablurile lungi, precum cablurile cu secțiuni transversale mici, utilizate de obicei în domeniul de 24 V c.c. Astfel se garantează o siguranță stabilă pe perioade îndelungate și fără probleme a circuitelor de sarcină în domeniul de 24 V c.c.

Cu procedura de declanșare brevetată, toate canalele unei instalații sunt monitorizate individual din punct de vedere al curentului absorbit. Canalele afectate sunt deconectate în mod țintit, pe principiul „Cât mai târziu posibil și cât mai repede necesar”. Cauzele defecțiunilor, cum ar fi suprasarcinile cauzate de consumatorii conectați sau chiar de scurtcircuite pot fi localizate rapid și precis cu ajutorul funcțiilor de diagnosticare. După remedierea fiecărei erori, canalul deconectat este reactivat. Deconectarea nu se realizează, desigur, în mod expres în cazul suprasarcinilor „intenționate” și în general de scurtă durată, de exemplu la pornirea consumatorilor capacitivi. Cu componentele inteligente ale panoului de control Mico, Murrelektronik proiectează identificarea erorilor în mod rapid și țintit – eliminând astfel timpii mari de inactivitate și susținând astfel procesele fiabile în producție.

Soluția perfect adaptată pentru aplicație

Pentru a face față cerințelor tot mai mari privind tehnica de automatizare în sensul modularității și miniaturizării, Murrelektronik a dezvoltat conceptul de succes Mico. Cu ajutorul Mico Pro, Murrelektronik oferă o soluție modulară: Sistemele de asigurare a alimentării electrice pot fi alcătuite până la cel mai mic detaliu conform nevoilor utilizatorilor pentru aplicațiile acestora. Stația dispune de numărul exact de canale necesare în cazul de utilizare concret. Portofoliul vast oferă variante cu unul, două sau patru canale, care pot fi presetate la valori fixe sau pot fi setate în mod flexibil conform aplicațiilor. De asemenea, se pot realiza fără probleme și extinderi ulterioare. Dacă trebuie asigurate și alte canale, se introduce pur și simplu un modul suplimentar.

Pentru a asigura fiabilitatea stațiilor Mico-Pro, Murrelektronik lucrează în toate etapele proceselor cu un simț accentuat al calității. Încă din etapa de dezvoltare, se pune foarte mult accentul pe utilizarea componentelor de înaltă calitate. Acestea sunt, de exemplu, extrem de eficiente și de aceea nu sunt supuse stresului termic în timpul funcționării. Acest aspect se reflectă într-o valoare ridicată a timpului mediu dintre defecțiuni de peste 2,4 milioane ore. Procedurile riguroase de testare – de exemplu cu peste 1000 scurtcircuite – asigură compatibilitatea perfectă dintre componente chiar și în cele mai solicitante situații. Toate acestea oferă siguranța unei durate de viață semnificativ de lungă și a disponibilității permanente.

Reducerea semnificativă a spațiului din panoul de control

Stația Mico-Pro este alcătuită din numărul exact de module mici de care are nevoie aplicația dumneavoastră, reducând astfel spațiul necesar în panoul de control. Ca opțiune suplimentară se pot integra în Mico Pro dispozitive de rețea special concepute pentru sistem – acestea înlocuiesc modulul de alimentare și preiau sarcinile acestuia (transmitere cumulată a alarmei, avertizare precoce de 90%, semnal de control pentru întreținerea de la distanță) în raport de unu la unu. Componentele de rețea eficiente din punct de vedere energetic furnizează în modul paralel până la 20 A și sunt conectate intuitiv într-un timp scurt cu jumpere.

Pe lângă aceste măsuri „structurale”, Mico Pro oferă însă o posibilitate mult mai mare din punct de vedere al economiei de spațiu: Sistemul oferă module de distribuire a potențialului, cu ajutorul cărora pot fi conectați mai mulți consumatori cu „Plus și minus“ (+24 V și GND) la un canal de monitorizare. Astfel se elimină din panoul de control distribuțiile 0 V și rândurile de borne necesare, eliberându-se astfel mult spațiu. Consumatorii se conectează direct la canalul respectiv și astfel pot fi alocați cu ușurință.

Toate acestea simplifică instalațiile din panoul de control și reduce costurile de conectare. Rezultatul: Costurile totale scad.

Asigurat pentru aplicațiile viitorului.

Cei care au la o mașină sau un sistem două sau mai multe panouri de control, nu mai necesită neapărat două dispozitive de rețea dacă utilizează Mico Pro în mai multe aplicații. Cu modulele inovatoare cu curent înalt (> 10 A), alimentarea electrică poate fi transmisă complet selectiv dintr-un panou de distribuție principal într-un panou de distribuție secundar. Această selectivitate garantează că se va deconecta exclusiv canalul la care există scurtcircuit sau suprasarcină.

În conceptele de automatizare se utilizează tot mai mult consumatori cu consum mare de energie electrică. Mico Pro asigură chiar și aceste concepte în mod fiabil. Ca interfață în câmpul IP67 se recomandă M12 Power (l-coded), acesta fiind conceput pentru sarcini de până la 16 A și definit ca standard de PI (Dachverband PROFIBUS & PROFINET International).

Pentru a facilita proiectantului sistemelor electrice alcătuirea sistemului modular, Murrelektronik oferă pe micopro.murrelektronik.com un configurator online confortabil. Cu câteva clicuri de mouse, acesta poate crea sistemul exact conform cerințelor, combinând modulul de alimentare și modulele Flex și Fix necesare. Proiectantul va primi nu doar o imagine 3D a unității sale Mico-Pro, ci și multe alte informații importante: Se calculează spațiul necesar, se indică curentul total important pentru selectarea alimentării electrice – și o verificare a plauzibilității exclude erorile de proiectare încă din aceste etape preliminare ale construcției.

Integrat într-o sistematizare perfect armonizată

Mico Pro este o componentă importantă a unui sistem de alimentare electrică de viitor. Murrelektronik oferă un portofoliu cu produse compatibile până la cel mai mic detaliu. Acesta include filtre de rețea, sisteme de alimentare electrică, module tampon și unități Mico-Pro, care întregesc în mod elegant sistemul ca soluție eficientă de monitorizare a circuitului de sarcină.

 

Stație Mico-Pro cu modul de alimentare

 

Din numeroasele module Mico-Pro se selectează componente, care se îmbină cu un modul de putere pentru a forma un sistem

 

 

Sistemul inovator de jumpere este simplu de utilizat

 

Sistemul de monitorizare a curentului poate fi creat cu ajutorul unui configurator

www.murrelektronik.ro

Comunicat de presă Murrelektronik

Share