Light+Building 8-13 martie 2020- Show-ul ’Power for Mobility’ prezintă soluții pentru infrastructura electromobilității

Show-ul ’ Power for Mobility’  din cadrul Light+Building prezintă soluții pentru infrastructură electrică a electromobilității

Utilizarea eficientă a resurselor și a energiei nu numai că evită emisiile inutile de CO2 dar menține nivelul de trai. E-mobilitatea contribuie substantial la reducerea emisiilor de CO2, factor cheie pentru atingerea obiectivelor climatice. Conform calculelor efectuate de Platforma Națională pentru Mobilitate Electrică din Germania, numărul de vehicule electrice din Germania este de așteptat să atingă un număr situat între 7 și 10,5 milioane până în 2030.

Condiția fundamentală pentru acceptarea socială a mobilității electrice este ca infrastructura de încărcare să fie pe deplin funcțională, ceea ce înseamnă între 700.000  și 1 000 000 de stații  normale de încărcare, plus 70.000 până la 100.000 de stații de încărcare rapidă (pe baza Directivei UE-AFID) ce vor fi necesare pentru zonele publice. Cu toate acestea, majoritatea încărcărilor se vor face în la stațiile proprii (85%), adică acasă sau la locul de muncă și calculele estimează un necesar de aproximativ 9 până la 11 milioane de puncte de încărcare până în 2030 (în Germania).

 „Power for Mobility” din cadrul Light+Building prezintă soluții pentru infrastructura electrică din clădiri. Sursa: Messe Frankfurt / Art der Gestaltung

Atingerea condițiilor preliminare pentru mobilitatea electrică este deci o sarcină complexă care necesită luarea în considerare a multor aspecte sociale. Ca platformă pentru toate sistemele de acționare electrică din și pe clădiri, Light+Building ce se va desfășura între 8 și 13 martie 2020 se va concentra în principal pe procesele de încărcare a vehiculelor electrice.

Zona ”Power for Mobility” evidențiază condițiile necesare pentru integrarea punctelor de încărcare în infrastructura electrică a unei clădiri. Proiecțiile digitale arată ce părți ale infrastructurii trebuie să fie verificate și, dacă este necesar, adaptate. Acest lucru este important deoarece adaptările la alimentarea cu energie a unei clădiri duc la modificări în procesele tehnice de gestiune a clădirilor – și aceste modificări depind de tipul de clădire implicat. Mai mult, numărul de puncte de încărcare necesare trebuie verificat atât în domeniul public cât și în cel privat. Impactul asupra clădirii este apoi vizualizat folosind o varietate de exemple de produse.

În plus, cele mai importante considerații vor fi prezentate în cadrul unui program zilnic de discuții prezidate de specialiști. Caracteristicile programului vor include provocările actuale din industrie și cercetare. În paralel, asociațiile, institutele și organismele publice sunt invitate să desfășoare o contribuție tematică cu un pachet de informații compact.

Scopul show-ului este de a focusa încărcarea pe infrastructura de încărcare electrică privită ca o provocare și pentru a dezvălui varietatea de soluții disponibile. ”Power for Mobility” este în primul rând un loc de întâlnire pentru toți cei interesați din  piață, de exemplu, pentru specialiștii din sector precum și pentru proprietarii și administratorii de proprietăți imobiliare, care vor să afle noutăți despre aspectele importante ale electromobilității pentru ei și să le discute cu experții din domeniu.

Light + Building va avea loc la Frankfurt pe Main între 8 și 13 martie 2020.
Comunicate de presă și imagini:
www.light-building.com/press
Social media:
www.light-building.com/facebook
www.light-building.com/twitter
www.light-building.com/youtube
www.light-building.com/linkedin

Mai multe detalii despre Messe Frankfurt și târgurile organizate la:
 www.messefrankfurt.com

Comunicat de presă noiembrie 2019

Share