Grupul Bosch este premiat pentru activitățile sale comerciale ecologice
Franz Fehrenbach, președintele Consiliului de Administrație al Robert Bosch GmbH, a fost numit „Managerul Greentech al anului 2011” de către o prestigioasă revistă din Germania. Premiul este acordat antreprenorilor și managerilor care se remarcă prin promovarea constantă a dezvoltării tehnologiilor ecologice și ale căror companii dispun de un portofoliu inovator și durabil de produse. În discursul său festiv, secretarul de stat și parlamentarul Katherina Reiche a subliniat faptul că, în acest an, premiul a fost acordat unei personalități care a contribuit atât la orientarea strategică a companiei, prin desfășurarea unor activități comerciale ecologice, cât și la asumarea răspunderii față de societatea civilă. Fehrenbach este cea de-a treia personalitate care primește acest premiu, decernat începând cu anul 2009.
Protecția mediului înconjurător și conservarea resurselor
Compania Bosch și-a dezvoltat o strategie orientată pe termen lung, care, sub sloganul „Tehnică pentru o viață”, se concentrează pe produsele care contribuie la sporirea eficienței energetice, conservarea resurselor naturale și protecția mediului înconjurător. „Protecția mediului înconjurător și conservarea resurselor nu presupun reducerea mijloacelor tehnice, ci dezvoltarea unor tehnologii mai performante”, a declarat Fehrenbach. „De aceea, îmi face o deosebită plăcere să primesc acest premiu în numele tuturor angajaților grupului Bosch care își aduc contribuția în fiecare zi la obținerea unor soluții durabile”.
Aproximativ 40% din profitul total de 51,4 miliarde de euro al furnizorului de tehnologii și servicii este obținut din comercializarea unor produse ce vizează protejarea mediului înconjurător și conservarea resurselor. Mai mult, aproximativ 45% din bugetul destinat activităților de cercetare și dezvoltare, circa patru miliarde de euro, sunt investiți în acest segment de produse care protejează mediul înconjurător. Bosch înregistrează anual peste 4.100 de patente, ceea ce înseamnă un număr de 16 patente pentru fiecare zi lucrătoare. Circa 43% dintre acestea au ca obiectiv protejarea mediului înconjurător și conservarea resurselor naturale. Numai profitul rezultat din tehnologiile care utilizează energie regenerabilă a crescut din 2004 de la 125 de milioane la 1,5 miliarde de euro în anul 2011.