Greentek dotează cu sisteme de iluminat LED parcările Băneasa Shopping City, Coresi și Europe House

Greentek dotează cu sisteme de iluminat LED parcările Băneasa Shopping City, Coresi și Europe House

Greentek LED Lighting, producător și furnizor de sisteme de iluminat cu LED, a realizat în ultimul an mai multe proiecte de iluminat cu LED ale parcărilor supraterane și subterane pentru clădiri de birouri și centre comerciale, economiile anuale ajungând până la 30.000 euro pentru o singură parcare.

Greentek LED Lighting a realizat atât iluminarea parcărilor noi, cât și schimbări complete ale corpurilor de iluminat din clădiri existente pentru centre comerciale și clădiri de birouri. În astfel de spații, iluminatul este folosit pe termen îndelungat, astfel încât proprietarii pot obține economii considerabile prin implementarea unui sistem inteligent de iluminat cu LED.

„Fie că vorbim despre parcări ale centrelor comerciale sau despre parcările clădirilor de birouri, proprietarii își doresc două lucruri în ceea ce privește sistemul de iluminat: să ofere vizitatorilor sau angajaților o parcare sigură, iluminată uniform și să reducă substanțial costurile cu energia electrică”, a declarat Victor Cotrutz, CEO și fondator Greentek.

„Într-o astfel de parcare, iluminatul funcționează 12-14 ore/zi sau chiar 24/24 ore în cazul unei parcări subterane. Spre exemplu, am implementat recent un sistem de iluminat inteligent cu LED în parcarea subterană a mallului Băneasa Shopping City, în urma căruia proprietarul obține o economie de aproximativ 27.000 euro/an”, a adăugat Victor Cotrutz.

Parcarea subterană a centrului comercial Băneasa Shopping City are aproximativ 20.000 m2 și 680 de locuri de parcare.

Tot pe segmentul de retail, Greentek a implementat un sistem de iluminat cu LED în parcarea  exterioară a centrului comercial Coresi din Brașov, care include 2.400 de locuri de parcare. În acest caz, fiind un proiect nou, Greentek a proiectat și implementat un sistem de iluminat care cuprinde 450 de corpuri de iluminat LED. Astfel, economia realizată provine atât din folosirea unui sistem de iluminat inteligent cu LED, cât și dintr-un număr redus de corpuri de iluminat.

Cererea pentru sistemele de iluminat cu LED provine tot mai mult și din partea proprietarilor de clădiri de birouri, un astfel de exemplu fiind CA Immo, unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din România.

CA Immo a decis schimbarea corpurilor de iluminat existente în parcarea subterană a clădirii Europe House, amplasată în Piața Victoriei. Parcarea subterană a proiectului Europe House dispune de 100 de locuri, pentru iluminatul cărora Greentek a furnizat 160 de corpuri de iluminat cu cea mai nouă generație de LED.

Pentru parcările subterane, Greentek poate implementa și sistemul CorridorFUNCTION, care luminează cori­doarele numai atunci când este necesar, în baza opțiunilor setate anterior. Astfel, anumite zone ale parcării pot fi luminate numai dacă trece o mașină prin spațiul respectiv, iar intensitatea poate scădea în funcție de momentul zilei și de tranziția zi-noapte, noapte-zi. Sistemul de iluminat inteligent CorridorFUNCTION duce la economii suplimentare cu energia electrică de până la 50%.

Pentru detalii, vă rugăm vizitați greentek.eu.

Share