Flash Lighting Services SA – Studiu de caz: îndrăzneala de a fi primul, calitate a profesionalismului

2009, septembrie

Latitudine: 45,140907

Longitudine: 26,812498

Obiectiv: Podul Drăgaica, Bdul Industriei, Municipiul Buzău

Tema de proiectare: iluminat rutier al podului

Caracteristici: 2 benzi pe sens,despărțite de o zonă mediană care găzduiește conducte supraterane de transport de gaze naturale.

Lungimea căii de rulare: 330 m

Constrângeri: Autoritățile feroviare și administratorul drumurilor exclud cu fermitate amplasarea stâlpilor de iluminat, de orice natură.

Traficul rutier dintre zona industrială și centrul orașului sau zona gării traversa obligatoriu o zonă de întuneric ce crea discomfort și lipsă de siguranță.

Operatorul de iluminat public, Flash Lighting Services SA a propus o soluție îndrăzneață: iluminatul stradal la mică înălțime.

Rezolvarea a însemnat montarea la o înălțime de 0,9m, sub linia orizontală a privirii șoferilor și pasagerilor din majoritatea vehiculelor, a 46 aparate ORUS 70W cu surse eficiente cu ioduri metalice – un produs exclusiv al THORN LIGHT GmbH.

Astfel, municipiul Buzău devenea primul oraș din România care adopta cu succes iluminatul la mică înălțime, inspirat din zonele aeroportuare sau de acelea în care operarea e îngreunată de condițiile meteo dificile.

ORUS, mai puțin cunoscut în România, reprezenta un succes la acea dată: Premiul pentru cel mai bun produs electric al anului 2006 acordat de NICEIC (a 50-a aniversare a Premiilor în Industria Electrică Europeană) și Premiul pentru Excelență în Proiectare al 2007 New York City Lightfair International.

Inovarea conținută de ORUS constă într-un sistem optic asimetric bidirecțional, FlatBeam®, patentat, cu rezultate de excepție privind distribuția unică a luminii, cu o excelentă uniformitate a iluminării în lipsa strălucirii. La caracteristicile sale care îndeplinesc cerințele de eliminare a poluării luminoase, costuri de instalare și întreținere mici sau integritate structurală, ORUS a adăugat:

– carcasă robustă din aluminiu;

– difuzor din policarbonat rezistent la impact;

– certificarea parametrilor de protecție la umezeală și praf, IP 66 și IK 10 (antivandal).

Firește, inginerii de la THORN au adaptat noile tehnologii succesului înregistrat cu ORUS, astfel încât astăzi acesta este disponibil în varianta LED, cu performanțe optice și energetice superioare dar și cu avantajul integrării în sisteme avansate de management centralizat, de la distanță.

www.flashgroup.ro


Share