Fiabile chiar şi în condiţii dificile, module cu LED-uri pentru aplicaţii industriale

Module cu LED de la Tridonic

 

Depozitele, fabricile şi parcurile auto cu mai multe etaje au nevoie de corpuri de iluminat robuste, cu valori ridicate ale fluxului luminos. Iluminatul industrial trebuie să fie eficient energetic şi durabil. Tridonic oferă 2 tipuri de module de iluminat echipate cu LED-uri pentru corpurile cu iluminare difuză: CLE G1 ADV IND şi QLE G1 ADV IND. Ele au un flux luminos de 26.000 lumeni per modul şi trei temperaturi de culoare diferite, de 4.000, 5.000 şi 6.500 K ceea ce face mai uşoară dezvoltarea şi fabricarea unor corpuri de iluminat de înaltă calitate pentru aplicaţii industriale.

În mediile industriale apar cerinţe speciale cu privire la sistemele de iluminat. Durata de operare şi atmosfera critică impun cerinţe grele pe orice sistem de iluminat iar întreţinerea înseamnă adesea un efort major şi costuri ridicate. Corpurile de iluminat sunt adesea dificil de accesat pentru că producţia este perturbată şi maşinile trebuie să stea inactive.

Următoarele patru exemple ilustrează cerinţele specifice ale acestor situaţii şi ale avantajelor iluminatului cu LED-uri. Componentele cu durată mare de funcţionare, cu valori ridicate ale fluxului luminos, reduc numărul de corpuri de iluminat necesare şi costurile de întreţinere în încăperile cu plafon înalt, cum sunt depozitele. În halele de producţie, calitatea bună a luminii duce la o creştere a productivităţii şi, de asemenea, contribuie la îmbunătăţirea siguranţei şi reducerea erorilor în producţie. În cazul camerelor frigorifice, un sistem de iluminat bun ar trebui să funcţioneze în mod fiabil şi să ofere un flux luminos maxim într-un timp scurt, în ciuda temperaturilor scăzute ale mediului ambiant. În parcări cu mai multe etaje, componentele de iluminat trebuie să fie eficiente energetic şi durabile, cu costuri reduse de întreţinere.

Pentru astfel de aplicaţii, Tridonic combină avantajele segmentului interior cu cele ale produselor în aer liber. Acest lucru are ca rezultat soluţii bazate pe LED-uri cu eficienţă ridicată, pierderi reduse şi o creştere a capacităţii dielectrice pentru intervale extinse de temperatură. Modulele cu LED-uri înlocuiesc perfect sursele de lumină fluorescente şi cu HID şi îndeplinesc cerinţele pentru iluminatul industrial. Modulele CLE rotunde asigură un iluminat uniform şi sunt potrivite pentru a fi utilizate pentru corpurile de iluminat montate pe perete, de exemplu. Modulele QLE dreptunghiulare sunt potrivite pentru corpuri de iluminat montate pe tavan.

Modulele cu LED de la Tridonic oferă un flux luminos de 26.000 lm şi au fost dezvoltate pentru corpuri de iluminat proiectate pentru a fi instalate la înălţimi ale tavanului de până la 16 metri. Ele se bazează pe panouri standard şi, prin urmare, producătorii de corpuri de iluminat le pot adăuga în portofoliile lor, fără costurile dezvoltării de noi sisteme optice. Modulele cu LED oferă o eficienţă ridicată de până la 153 lm / W (tp = 85 °C) pe modul. Indicele de redare a culorilor este specificat ca MacAdam 3.

Tridonic oferă o garanţie de 8 ani pe modulele cu LED, care au o durată de viaţă nominală de 100.000 de ore.

Producătorii de corpuri de iluminat pot utiliza drivere compatibile cu modulele LED.

Driverele pentru modulele cu LED de la Tridonic destinate pentru aplicaţii industrial sunt proiectate pentru a reduce stresul termic al modulelor, astfel încât acestea să atingă o durată de viaţă lungă (sarcină termică/tensiune la vârf). Driverul LCI 100W-1050mA OTD CE cu protecţie la supratemperatură şi la supratensiuni de până la 6 kV (între L/N şi pământ) este potrivit pentru modulul CLE ADV IND, de exemplu.

Pentru detalii, accesaţi www.tridonic.com

 

Share