EURALARM: Planul de recuperare ambițios al UE, necesar pentru o societate mai sigură

Bruxelles, mai 2020 – Acum că Europa face primii pași spre redresare economică și socială după criza COVID-19, este și timpul să regândim viitorul. Politicienii și instituțiile europene își unesc acum forțele pentru a prezenta un plan de recuperare care se bazează pe planurile și ambițiile existente pentru a face societatea noastră mai sănătoasă, mai ecologică, mai eficientă din punct de vedere energetic și mai sigură. Euralarm solicită factorilor de decizie să ia măsuri pentru creșterea securității clădirilor renovate și pentru consolidarea coeziunii Uniunii Europene.

Planul așteptat de recuperare al UE va impulsiona investițiile și reformele. Acesta va consolida economia UE, concentrându-se pe priorități comune, cum ar fi Gree Deal, digitalizarea și capacitatea de rezistență la diverse amenințări și pericole.

În ultimele luni, cetățenii europeni au văzut ce înseamnă să ai libertatea de mișcare  limitată la spațiul propriei case. Cu aproximativ 250 de milioane de case din UE care au nevoie de renovare energetică, acum mai mult decât oricând, este timpul ca UE să investească în renovarea locuințelor, birourilor, școlilor și a altor clădiri private și publice. Valul de renovare, ca parte a Acordului Verde, este, prin urmare, primit de Euralarm și de multe alte părți interesate cu multă satisfacție.

Renovările clădirilor, motor pentru schimbări consistente

Îmbunătățirea ritmului de renovare profundă în toate clădirile nu numai că îmbunătățește eficiența energetică, ci și creșterea economică. Renovarea și modernizarea clădirilor adaugă aproape de două ori mai multă valoare decât construcția de clădiri noi. În timp ce investesc mai mult în renovări, guvernele și autoritățile, precum și proprietarii de clădiri trebuie să acorde atenție implicațiilor asupra securității la foc a clădirilor, deoarece renovările pot introduce modificări semnificative ale cerințelor de securitate la incendiu.

Cu numărul tot mai mare de dispozitive electronice și electrice din clădiri (de exemplu, stocarea de energie ca parte a măsurilor de eficiență energetică, mașini electrice), încărcarea de incendiu în clădiri va continua să crească și trebuie luată în considerare în conceptul general de siguranță la foc. Revizuirile periodice de siguranță la incendiu – inclusiv evaluarea riscurilor – de către profesioniștii certificați sunt astăzi și mai cruciale și ar trebui să acorde prioritate proprietarilor și operatorilor de clădiri publice și private.

Ca una dintre propunerile Green Deal, „Valul de renovare” este o oportunitate unică de a introduce o abordare holistică în ceea ce privește securitatea și securitatea la incendiu la renovarea clădirilor. Clădirile sigure și sigure vor contribui la noua economie europeană, precum și la viitoarea ecologie europeană. Prin urmare, Euralarm solicită factorilor de decizie din UE să încurajeze măsurile prin care toate clădirile renovate să fie dotate cu cele mai noi tehnologii în ceea ce privește securitatea și securitatea la incendiu.

Reevaluarea strategiei europene de securitate cibernetică

În timpul crizei, o mare parte a forței de muncă europene nu a avut altă opțiune decât să lucreze de acasă, folosind instrumente de teleconferință și cooperare digitală pentru a-și continua activitatea zilnică. În doar câteva luni, munca la distanță a accelerat digitalizarea economiei europene. Cu măsuri ambițioase care susțin o „recuperare digitală”, transformarea digitală poate fi confirmată și amplificată pe termen scurt.

În industria construcțiilor, am observat efectele unei adoptări lente a digitalizării și salutăm o accelerare a transformării digitale. În această criză, conectivitatea s-a dovedit a fi esențială pentru munca de la distanță.

A devenit clar că, oriunde membrii noștri (ai EURALARM,n.r.) aveau acces la distanță la sistemele de securitate și protecție la incendiu, nu a existat nicio perturbare a serviciilor furnizate. Am continuat să asigurăm siguranța oamenilor și a infrastructurii.

Pivot pentru a asigura continuitatea activității, conectivitatea trebuie să fie imună la amenințările cibernetice. Euralarm recomandă reevaluarea strategiei europene de securitate cibernetică. Unele sectoare ale industriei – inclusiv serviciile – au anumite aspecte care trebuie luate în considerare la regândirea strategiei de cibersecuritate.

Piața unică din nou

Planul de recuperare al UE este o oportunitate unică de a readuce pe piață unică și de a rezolva cu siguranță barierele nejustificate care rămân în vigoare pentru produse și servicii. În sectorul nostru și, în ciuda tuturor eforturilor noastre de creare a standardelor europene pentru produse, sisteme și servicii, rămân obstacole în calea comerțului transfrontalier, în special pentru IMM-uri. Acum este timpul să punem capăt acestor bariere și să lucrăm împreună pentru o societate care să împărtășească și să aibă grijă de aceste obiective de înlăturare a acestor bariere.

Din nou, criza COVID-19 este cea care demonstrează nevoia crucială de eliminare a barierelor. Prin urmare, Euralarm solicită Comisiei Europene să se angajeze într-o consultare cu părțile interesate cele mai afectate de aceste bariere rămase pentru a găsi măsuri specifice sectorului nostru, pentru realizarea pieței unice așteptate în Europa.

Despre Euralarm

Euralarm reprezintă industria electronică a incendiilor și securității, oferind leadership și expertiză pentru industrie, piață, factorii de decizie și organele de standardizare. Membrii noștri fac societatea mai sigură și sigură prin sisteme și servicii pentru detectarea și stingerea incendiilor, detectarea intruziunilor, controlul accesului, monitorizarea video, transmisia de alarmă și centrele de primire a alarmelor. Fondată în 1970, Euralarm reprezintă peste 5000 de companii, care angajează 700 000 de persoane în industria securității și securității la incendiu, cu un venit estimat de 67 de miliarde de euro. Membrii Euralarm sunt asociații naționale și companii individuale din toată Europa.

Mai multe informatii: Biroul de presă Euralarm

Email : pressoffice@euralarm.org

Website: www.euralarm.org

(în România, partener EURALARM este ARTS, www.arts.org.ro)

Share