EPLAN Harness proD – Ingineria eficientă a cablajelor

EPLAN Harness proD – Ingineria eficientă a cablajelor

EPLAN Harness proD este soluția tehnologică de top pentru ingineria eficientă și documentarea cablajelor fie în 2D sau 3D. Provocarea legată de ingineria cablajelor este combinarea datelor mecanice și electrice, asigurând în același timp corectitudinea și consistența acestora.

Soluția noastră vă permite să conectați inteligent disciplinele, crescând transparența și productivitatea. Ușurința în utilizare, procesarea automată a datelor, generarea corectă a documentelor de producție și înaltul grad de reutilizare, sunt elementele cheie ale sistemului. În plus, proiectarea cablajului nu este dependentă de dispo­nibilitatea prototipului mecanic.

Datorită modului deschis de lucru al sistemului, transferul informațiilor mecanice din diverse sisteme de inginerie mecanică, precum și a informațiilor de conexiuni provenite din programele de inginerie electrică, este rapid și ușor. Compatibilitatea și flexibilitatea EPLAN Harness proD permit și integrarea completă cu programele de gestiune a dezvoltării produselor. Iar toate acestea au la bază Platforma EPLAN, prin care toate celelalte soluții de inginerie interdisciplinară sunt conectate. Importul struc­turilor 3D se face direct din formatele native ale furnizo­rilor populari de sisteme MCAD precum NX, CATIA, SolidWorks, Autodesk Inventor sau Solid Edge, dar și din diverse formate neutre cum ar fi IGES, STEP JT sau PARASOLID. Schimbul de date este, desigur, bidirecțional – cablurile individuale sau mănunchiurile de fire, elementele de definire ale traseului, dar și componentele conectorilor, pot fi exportate pentru a fi folosite în etapele următoare.

Informațiile legate de conexiunile electrice pot fi, de asemenea, interschimbate bidirecțional. Listele de fire, inclusiv secțiunile și culorile acestora, precum și listele și tipurile conectorilor, pot fi importate direct în EPLAN Harness proD din EPLAN Electric P8, din orice fișier Microsoft Excel, text sau CSV. De asemenea, proprietățile suplimentare, precum tipul de capăt terminal, elementele de etanșare, clasele electrice sau lungimile de desizolare, sunt și ele transferate între aplicații. Preluarea inversă a infor­mațiilor de lungimi ale conductoarelor și cablurilor, numele mănunchiurilor și a componentelor de conectare, este un element suplimentar al integrării interdisciplinare.

Definirea căilor de rutare pentru cabluri nu a fost niciodată mai ușoară: metoda “point and click” permite definirea intuitivă și ajustarea rapidă a traseelor pentru cablaje. Metoda de lucru pentru prototipuri rapide permite plasarea de obiecte fictive atât pentru cabluri, conectori, cât și pentru elementele de pe traseu, ceea ce duce la generarea rapidă de desene pentru forma cablajului chiar înaintea obținerii informațiilor detaliate. Regulile de proiectare implementate în EPLAN Harness proD asigură consistența produsului finit. Ele permit validarea cablajului prin verificarea razelor minime de curbură, a secțiunilor con­ductoarelor, a coliziunilor între obiecte, precum și a restricțiilor de diametre și lungimi.

EPLAN Harness proD asigură și integrarea profundă în fabricație. Desenele pentru plăcile de formare, precum și fișierele de control pentru mașinile automate de fabricare a firelor, pot fi livrate automat. Pentru celelalte etape de fabricație, sistemul furnizează fișiere complete și corecte cu liste de materiale, jurnale de cabluri și liste de conexiuni, precum și calculații de cost, timp de producție și greutate.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să ne contactați!

www.eplan.ro                                        info@eplan.ro

Share