Eaton oferă suport UPS pentru comunitatea cu sursă deschisă

Ca parte a angajamentului pe termen lung de a sprijini comunitatea de programe software cusursă deschisă, producătorul industrial diversificat Eaton oferă protecția electrică pentruinfrastructura de calcul Debian, unul din sistemele de operare gratuite cu cel mai mare succes din lume. Infrastructura Debian este găzduită de două locații principale: Darmstadt, Germaniași Viena, Austria. Fără niciun cost petru Debian, Eaton a furnizat noi Surse Neintreruptibile de Putere (UPS-uri) și echipamentul de distribuție a puterii în ambele locații, fiind puse în funcțiuneîn februarie 2013.

Debian

În locația din Darmstadt, echipamentele Eaton furnizate cuprind două UPS-uri de 2 kVA, cufunctionalitate Hot-Swap, plus un modul suplimentar cu baterii, de 3 kVA, pentru asigurarea unei autonomii de funcționare mai mare. Complementar s-au adaugat două unități de distribuție a energiei (PDU) de la Eaton ePDU® pentru incinte, pentru facilitarea gestionarii energiei. În locația din Viena, Eaton a furnizat un singur UPS de 2 kVA, ce va fi folosit pentru alimentarea sistemului central intern de dezvoltare Debian.

Sponsorizarea cu sisteme UPS pentru proiectul Debian reprezintă doar una din componentele sprijinului oferit de Eaton comunității de programe software cu sursă deschisă. În ultimii cinciani, Eaton a fost și este un partener activ al Debian și principalul susținător al proiectului deInstrumente de Rețea pentru UPS-uri, (Network UPS Tools – NUT), încă din anul 2002. Acestproiect dezvoltă pachetul de software NUT, ce asigură un control uniform și interfața demonitorizare pentru dispozitivele de putere, de tipul UPS-urilor, a unităților de distribuție de energie și a controlerelor solare de la mai mult de 100 de producători diferiți. În sprijinul proiectului NUT, Eaton a făcut publice toate informațiile legate de protocoalele de comunicatieale UPS-urilor, fiind singurul dintre marii producători care au făcut acest lucru. De asemenea, ofera unități UPS in probe, pentru dezvoltatorii ce lucrează cu NUT și alte proiecte similare.

Arnaud Quette
Arnaud Quette, Managerul Departamentului de Soluții cu Sursă Deschisă de la Eaton

“La Eaton nu numai că sprijinim cu tărie principiul disponibilitatii gratuite a programelorsoftware cu sursă deschisă , dar am si realizat că beneficiarii preferă din ce în ce mai mult sălucreze cu pachete soft cu sursă deschisă, în special cu Linux și alte sisteme similare,” spunea Arnaud Quette, Managerul Departamentului de Soluții cu Sursă Deschisă de la Eaton, Conducător de Proiect NUT și Dezvoltator Debian. “Unul din principalele motive pentru acesta este faptul că pachetele soft cu sursă deschisă asigură soluții excelente pentru rezolvarea problemei de integrare a sistemelor hardware de la diferiți vânzători.” În plus, software-ul cu sursă deschisă estegratuit, inclusiv pachetele de instrucțiuni de la Debian și NUT, ce sunt foarte bine actualizate și asistate.  Se estimează că dacă Debian ar fi fost un produs comercial, costurile de dezvoltare ar fi fost aproximativ 19 miliarde USD. Sprijinind software-ul cu sursă deschisă, Eaton facilitează accesul clienților la beneficiile acestui efort imens de dezvoltare.

“Aproximativ 90% din software-urile noastre sunt cu sursă deschisă și majoritatea aplicațiilornoastre funcționează cu Debian,” preciza Renaud Zigmann, Directorul General Executiv de la Xsalto, o companie franceză de tehnologie specializată in ingineria Software-urilor, internet și servicii de hosting. “În domeniul nostru, fiabilitatea este vitală pentru a avea success si de aceea UPS-urile joaca un rol cheie. Xsalto folosește echipamentele Eaton cu mare succes de mai mult de zece ani în mediul Debian.”

“Apreciem cu adevărat faptul că Eaton este atât de deschis (de transparent) in ceea ce priveste protocoalele sale de comunicatie și că oferă suport activ pentru Debian și  NUT. Din punctul nostru de vedere, nu există în prezent o alternativă a programului NUT. Mulțumită implicării Eaton în sursele deschise, noi beneficiem direct de dezvoltările în curs ale programului NUT, ce ne permit consolidarea continuă a fiabilității sistemelor noastre UPS de la Eaton.”

Pentru mai multe informații legate de Debian și NUT, vă rugăm să accesați paginile www.debian.org și www.networkupstools.org.

Pentru a afla mai multe despre soluțiile pentru asigurarea calitatii energiei de la Eaton, accesațipagina www.eaton.eu/powerquality.

Share