Courbi a deschis în România o bază logistică pentru Europa de Est

Joi, 16 noiembrie, în cadrul întâlnirii anuale cu distribuitorii din România, Bulgaria, Moldova, Ungaria, dar și Grecia, directorul executiv al filialei românești a Courbi, Marina Sankevich, a anunțat deschiderea în România, anul viitor, a unei baze logistice pentru Europa de Est.

curbi1

Firma Courbi are planuri de viitor legate de dezvoltarea în România și Republica Moldova a unor facilități de producție pentru unele din gamele sale de produse.

Avantajele specifice oferite de intrarea cu o unitate de producție pe piața Moldovei sunt legate și de evitarea taxelor vamale ridicate aplicate de țările CSI importurilor de produse din mase plastice, iar avantajele generale țin de apropierea producției de locul vânzării, ceea ce reduce costurile de transport, care sunt importante pentru un produs cu o valoare specifică pe volum relativ mică.

Extrem de interesante au fost opiniile pe care fiecare din distribuitori le-a prezentat, legate de evoluția sa dar și a pieței pe care activează. Firmele românești partenere Courbi, Chorus, Comelectro Construct, DDS Group, Resonance, AAM Com, au exprimat prin vocea managerilor, poziții destul de rezervate despre evoluția pieței românești pe segmentul de produse electrice de construcții, în condițiile scăderii substanțiale a acestui sector în ultimii trei-patru ani.

Partenerii Courbi din Bulgaria au prezentat situația specifică a pieței lor, care a avut o cădere substanțială odată cu retragerea subsidiilor pentru industria solară fotovoltaică, la jumătatea acestui an. Intrarea firmei suedeze IKEA pe piața locală, construcția a 4 noi malluri și a unor noi aeroporturi la Burgas și Varna sunt oportunitățile pentru viitor.

Moldova se deschide către piața europeană și beneficiază de aportul unui număr de investitori, cei mai mulți germani. Zonele economice libere ajută la dezvoltarea comerțului cu țările din zona CSI, dar normele rusești sunt o piedică uneori.

În Grecia, economia este practic lipsită de sprijinul băncilor în acest moment, spunea dl. Skrekis Panagiotis de la firma Skrekis, ceea ce blochează practic dezvoltarea comerțului. Courbi se confruntă de altfel cu o cădere de 60% a cifrei de afaceri pe piața grecească, spunea și Marina Sankevich.

Întâlnirea s-a încheiat într-o atmosferă de optimism rezervat iar toți invitații Courbi Rom au fost asigurați de Marina Sankevich de sprijinul total al furnizorului pentru a duce mai departe afacerile lor în anul următor.

Mișcarea Courbi de a se apropia de clienții săi printr-o bază logistică în România este binevenită în acest context și este văzută ca fiind în măsură să ajute piața regională dar și pe cea românească în anii ce vin.

Share