Capacități și funcții ale surselor de alimentare SPE marca OWON

Caracteristicile unor echipamente accesibile, de marcă

Alegerea unei surse de alimentare de laborator se poate dovedi a fi o sarcină dificilă. Mai ales dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv compact cu o gamă largă de funcționalități, dar care să se încadreze într-un anumit buget. Într-o astfel de situație, merită să vă uitați la ofertele mărcii OWON.

Mai jos vă prezentăm o serie de surse de alimentare SPE din portofoliul mărcii OWON. Acest producător chinez este un producător de încredere pentru mulți clienți, deoarece oferă instrumente de înaltă calitate care au un raport calitate- preț rezonabil și accesibil.
Echipamentele prezentate reprezintă o alimentare cu un singur canal, destinată utilizării în laboratoare, ateliere, servicii de dispozitive mobile. Acestea excelează ca echipamente pentru amatori și începători în electronică – sunt simplu de utilizat, dar funcționalitatea lor depășește capacitățile de bază ale articolelor concurente.
În acest articol vom aborda subiecte precum:
– Modele de surse de alimentare OWON disponibile în catalogul TME;
– Avantajele și caracteristicile speciale ale seriei SPE;
– Parametrii electrici de bază ai surselor de alimentare;
– Operarea sursei de alimentare a laboratorului folosind interfața SCPI.

Caracteristicile surselor de alimentare SPE

Sursele de alimentare de laborator OWON prezentate sunt adăpostite într-o carcasă metalică cu dimensiuni de 82×142×226mm. Acestea sunt dispozitive cu un singur canal și programabile. Au o serie de caracteristici care fac ca domeniul lor de aplicare să depășească domeniul de aplicare al aplicațiilor tipice. Pot fi utilizate cu succes atât în mediile profesionale, cât și în cele profesionale – dar datorită prețului relativ mic, ele reprezintă o propunere atractivă și pentru amatori. TME oferă 6 modele din seria SPE, parametrii lor electrici de bază fiind prezentați în tabelul de mai jos:

Capacitățile și caracteristicile surselor de alimentare SPE

Primul element care atrage atenția în cazul surselor de alimentare SPE este afișajul color mare. Acesta are o diagonală de 2,8 inci și se bazează pe o matrice LCD grafică. Acest lucru nu numai că ușurează citirea setărilor curente, dar permite și operarea intuitivă și chiar îi extinde funcționalitatea.
Utilizatorul poate citi cu ușurință parametrii de curent și tensiune și modul de funcționare curent. În plus, afișajul grafic al seriei SPE poate afișa curba de variație a iunii și a curentului în timp, îmbunătățind diagnosticarea a numeroase circuite, cum ar fi regulatoarele de încărcare din dispozitivele mobile. Această funcționalitate vă permite, de asemenea, să încărcați celulele și să testați bateriile.
Ultimul avantaj major al afișajului grafic este interfața itivă, care permite operatorului să încarce cu ușurință seturi de presetări memorate (4 înregistrări), precum și programarea curbei de variație a tensiunii/tensiunii în timp (până la 10 presetări de orice lungime).

Interfață și funcții de bază
Panoul frontal al sursei de alimentare este prevăzut cu un buton de reglare, butoane, mufă USB și conectori de ieșire de alimentare. Butoanele vă permit să efectuați rapid modificări ale setărilor și să acționați funcțiile de bază ale unității (majoritatea au comutatoare dedicate). Tastele OVP și OCP activează ajustarea protecției la supratensiune și la supracurent, ceea ce va garanta că circuitul alimentat este protejat împotriva depășirii valorilor maxime, chiar dacă aceasta este o consecință a setării unei tensiuni constante (CV, constant voltage) sau a unui curent constant (CC, constant current). Conectorul USB permite testarea circuitelor de încărcare a dispozitivelor mobile: acesta poate funcționa la 5W (5V/1A) sau 18W (conform standardului quick charging). Datorită acestei funcționalități, dispozitivele îmbunătățesc activitatea, printre altele, în serviciile de telefonie mobilă.

Operare de la distanță
În cele din urmă, trebuie menționat, de asemenea, faptul că panoul din spate al surselor de alimentare SPE include prize USB pentru comunicarea prin protocolul SCPI (Standard Commands for Programmable Instruments). Acest lucru permite operarea la distanță a PSU, și anume conectarea acestuia la un PC, prin intermediul căruia se pot efectua analiza datelor, diagnosticarea echipamentului etc.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.
 https://www.tme.eu/ro/news/library-articles/page/53555/ capacitati-i-functii-ale-surselor-de-alimentare-spe-marca-owon/

Share