Asociația „KNX ROMANIA“ – partenerul tău pentru aplicații de control al clădirilor, la standarde globale

Asociația „KNX ROMANIA“ – partenerul tău pentru aplicații de control al clădirilor, la standarde globale

În ultimii ani, când vorbim despre căminul familiei sau despre spațiile în care ne desfășurăm activitățile profesionale sau recreaționale, ne raportăm la necesitatea de confort, la soluții care să amelioreze calitatea vieții și care să fie ușor de implementat și utilizat.

Pentru mulți dintre noi procesul de cercetare a pieței este anevoios și de lungă durată, de aceea este important să știm care este partenerul de încredere, care asigură servicii de calitate, prompt și la standarde internaționale. Acesta este și scopul Asociației „KNX ROMANIA“. Asociația, ca și alte asociații KNX naționale, s-a dezvoltat sub tutela și cu sprijinul KNX Association cvba (internațională) cu sediul la Bruxelles. KNX Association cvba a fost înființată în mai 1999 de către membrii următoarelor asociații: EIBA (European Installation Bus Association), EHSA (European Home Systems Association) și BCI (BatiBUS club International).

Producătorii și furnizorii de servicii (utilități, telecomunicații etc.) pot deveni membri ai Asociației KNX.

La nivel mondial, KNX Association cvba este creatoarea și proprietara tehnologiei KNX – STANDARD pentru toate aplicațiile de control pentru case și clădiri, variind de la controlul iluminatului și al jaluzelelor până la variate sisteme de securitate, încălzire, ventilație, aer condiționat, monitorizare alarme, controlul instalațiilor sanitare, managementul energiei, contorizare, precum și al dispozitivelor de uz casnic, audio/video și multe altele.

Tehnologia KNX poate fi utilizată atât în clădiri noi cât și în cele deja existențe. KNX reprezintă standardul global pentru controlul clădirilor cu o singură platformă software, independentă de un producător KNX, pentru design și punere în funcțiune (ETS), cu o gamă completă de medii de transmisie disponibile (TP, PL, RF și IP), precum și cu o gamă completă de moduri de configurare (Modul System și Modul Easy). KNX este aprobat ca Standard European (CENELEC EN 50090 și CEN EN 13321-1) și ca Standard Internațional (ISO/IEC 14543-3).

În acest moment KNX Association (din Brussel) numără peste 400 de companii membre, din diferite domenii, care dețin peste 7.000 de produse certificate în cataloagele lor. KNX Association cvba are încheiate acorduri de parteneriat cu peste 48.000 de instalatori din peste 140 de țări și cu mai mult de 120 de universități tehnice, precum și peste 350 de centre de training.

Calitatea de membru al KNX Association cvba aduce, printre altele, și beneficiul utilizării tehnologiei KNX fără costuri, și mai mult decât atât, aceasta poate fi implementată pe orice platformă-procesor.

În România, asociația „KNX ROMANIA“ reprezintă principalele organizații implicate în dezvoltarea tehnologiei și standardului deschis KNX de automatizări pentru clădiri.

Asociația profesională are un statut non-profit și își propune să promoveze tehnologia și serviciile membrilor săi către consultanți, proiectanți, arhitecți, instalatori, alți profesioniști, dezvoltatori și proprietari de imobile cu caracter rezidențial și nerezidențial.

Organizarea de prezentări, ateliere și mese rotunde dedicate arhitecților, proiectanților, instalatorilor, și nu în ultimul rând antreprenorilor, facilitează asimilarea de către specialiștii români a tehnologiei KNX și a avantajelor sale în vederea implementării de soluții inteligente pentru case și clădiri încă din faza de proiectare.

Asociația din România susține și organizează diverse seminarii teoretice și practice la nivel național (minimum zece sesiuni anual), programe de formare profesională, inclusiv certificare KNX Partner (minimum patru sesiuni anual) și diferite evenimente de socializare, precum organizarea și sprijinirea unui KNX Userclub. Aceste activități au loc pe tot parcursul anului și sunt susținute de o bibliotecă completă de literatură tehnică KNX și din domenii conexe.

Anul acesta marchează prima ediție a Conferinței Naționale KNX, care va avea loc pe 6 iunie, la Hotel Radisson BLU și care își propune să răspundă la întrebarea „De ce automatizări de clădiri și în România?”.

Evenimentul se dorește a pune bazele unui cadru permanent de comunicare între beneficiarii automatizărilor pentru clădiri și specialiștii din domeniu.

Subiectele de pe agenda evenimentului sunt, printre altele: evoluția automatizărilor pentru clădiri; importanța construirii inteligente în România; Internet of Things; importanța utilizării unui standard în automatizările de clădiri; automatizări pentru un iluminat modern; automatizarea climatizării clădirilor.

Conferința se adresează unor largi categorii profesionale cu implicare directă în realizarea clădirilor moderne: arhitecți, proiectanți, instalatori, antreprenori, integratori, specialiști IT&C și de tehnică de securitate și utilizatorilor acestora: administratori, facility management, manageri de hotel, precum și autorităților publice centrale, regionale și locale.

Pentru mai multe informații despre eveniment și pentru înregistrarea la acesta vă invităm să accesați https://knxromania2016.splashthat.com

Partener al evenimentului

“Gewiss România, în calitate de partener al acestui eveniment și de membru al Asociației “KNX ROMANIA” crede în dezvoltarea durabilă, în calitatea și avantajele oferite de standardul KNX – un standard deschis, care înglobează tehnologia de vârf de la peste 400 de producători la nivel mondial.”

Ing. Adrian Alistar – Product Manager DOMOTICS

Asociația „KNX ROMANIA“
Bd Kogălniceanu 12, Corp A, et. 3,
cod 050150, sector 5, București
Tel: +40 755 569 569; Fax: +40 341 818 325

www.knx.ro

Share