AFDD – dispozititvul ALL in one Eaton

Tehnologia ce protejează oameni, proprietati si bunuri

Dispozitivul complet AFDD + ALL in one Eaton

Dispozitivele AFDD pentru detectarea defectelor de arc electric  au fost create pentru crește siguranța în locuințe,  în ansamblurile rezidențiale și clădirile de birouri.

AFDD, este un dispozitiv inovator dezvoltat special pentru detectarea și deconectarea circuitelor electrice ce prezintă defecte ascunse de arc electric ce pot provoca daune grave. Dispozitivul  foloseste tehnologie digitală pentru o protectia crescută  a oamenilor, proprietatilor si bunurilor.

Tehnologia digitală, prin monitorizarea permanentă a circuitului cu ajutorul microprocesoarelor acționează acum împotriva apariției incendiilor datorate instalațiilor electrice cu defecte de arc electric, fie sunt suprasolicitate, proiectate subdimensionat sau folosite necorespunzător.

 

Un AFDD+  ALL în one Eaton poate detecta și deconecta defectele de arc electric (serie și paralel) din instalațiile electrice,  dar și defectele datorate apariției curenților reziduali, supraurentilor, scurtcircuitelor și chiar a supratensiunilor de frecvența rețelei pentru un prag maxim de 270V.

 

Fumul, focul și flăcările provoacă daune insemnate proprietăților imobiliare locative și reprezintă un pericol major de vătămare sau moarte.

La nivelul Europei, statisticile arata ca sursa a peste 25% din incendii o reprezinta un sistem electric si anual sunt raportate 2 milioane de incendii, in urma carora 4.000 de persoane isi pierd viata in fiecare an.

Întrucât peste 25 % dintre aceste incidente sunt cauzate de electricitate, Eaton, companie specializată în managementul energiei, prin actiunile sale urmareste să asigure educație și asistență într-o măsură cat mai mare privind protectia impotriva incendiilor provocate de instalatiile electrice defecte sau utilizate necorespunzator.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Protecția la incendii cu cauze de natură electrică – cu dispozitivul ALL IN ONE de la EATON  –AFDD+

Defecțiunile evidentiate mai jos ce implică apariția arcului electric nu sunt identifcate de RCD-urile existente în instalațiile prezente și nu pot întrerupe circuitul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AFDD îmbunătățește calitatea protecției cu RCD în cazul defecțiunilor de arc serial sau paralel. Doar un AFDD poate detecta și deconecta defectele de arc electric în serie și în paralel în instalațiile electrice.

 

 

 

 

 

 

 

 

Circuitul electronic al AFDD-ului detectează semnalele tipice de frecvență înaltă ale unui defect de arc și declanșează imediat. AFDD Eaton elimină în mod convenabil necesitatea folosirii a trei dispozitive de protecție separate MCB, RCD, AFDD.

Arcul are o trecere de curent specifică (aceasta are caracteristici unice și ușor de identificat) iar  AFDD reacționează la aparitia acestuia prin deconectarea circuitului izolând defectul. Comportamentul specific al arcului este identificat printr-un zgomot de înaltă frecvență (100 kHz până la 70 MHz) și o întrerupere a curentului de defect, aproape de trecerea prin zero a tensiunii de comanda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exemplu de utilizare într-o locuință

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Caracteristici principale  AFDD+ Eaton

 • combină trei funcții de protecție într-un singur dispozitiv
  • Protecție împotriva incendiilor cauzate de către defectele de arc electric
  • scurtcircuit și protecție la suprasarcină (protecție cablu)
  • protecția împotriva curentului rezidual (defectele de punere la pamant)
 • ușor de asamblat atât în instalațiile noi, cât și în cele existente
 • economisește timp în cazul depanării cu repetarea codului de eroare
 • în caz de defecțiune, numai circuitul final afectat este deconectat
 • afișajele încorporate indică starea dispozitivului și motivul deconectării:
  • afișare cu LED a codului de eroare este ușor de utilizat
  • repetarea codului de eroare economisește timp în cazul depanării
 • monitorizarea digitală extrem de sensibilă a defectelor de arc electric depășește prevederile din normele aplicabile și împiedică deconectarea neintenționată
 • respectă prevederile stabilite în IEC 60364-4-42 și este adecvat pentru utilizarea în conformitate cu DIN VDE 0100-420
 • ofera plus de confort pentru utilizator conștient că este complet protejat

 

 

 

 

 

 

https://www.eaton.com/ro/ro-ro/catalog/electrical-circuit-protection/arc-fault-detection-device.html

Share