TeamNet a atras 60 de proiecte de cercetare academică în competiția Eye in the Sky


București, 14 ianuarie 2013: Competiția Eye in the Sky, derulată la nivel național de integratorul de soluții IT&C TeamNet International, a stârnit un interes ridicat în rândul studenților, masteranzilor și doctoranzilor din România. Astfel, în concurs au fost înscrise 60 de proiecte de cercetare, vizând domenii variate, din principalele orașe ale țării.

Hirrus UAV

În cadrul Eye in the Sky, participanții pot beneficia de tehnologia UAV (Unmanned Aerial Vehicle) pentru a realiza o cercetare pe care o pot integra în lucrarea lor de diplomă. Tehnologia UAV constă într-un avion de dimensiuni mici, fără pilot, dotat cu senzori speciali care pot culege din zbor date care pot fi aplicate în domenii variate de interes. Șapte dintre cele 60 de proiecte înscrise în competiție vor fi selectate pentru a fi puse în practică prin intermediul tehnologiei puse la dispoziție de TeamNet, iar autorii celor mai bune trei lucrări de cercetare vor fi recompensați cu câte o vacanță de tip city break într-o capitală europeană.

Bogdan Nedelcu Solutions Manager TeamNet

„Proiectele înscrise în cadrul Eye in the Sky își propun utilizarea tehnologiei UAV în cercetări foarte diverse, de la analiza potențialului turistic din zone nevalorificate, la studierea unor areale forestiere, a unor culturi cerealiere sau la proiecte în domeniul energiei. Avem inclusiv aplicații în domenii precum Arte vizuale sau Jurnalism”, a declarat Bogdan Nedelcu, Solutions Manager și unul dintre fondatorii TeamNet International. „Numărul de proiecte înscrise în competiție și, mai ales, temele acestor cercetări sunt încă o dovadă că România este o țară plină de tineri talentați, cu idei originale și cu inițiativă, care au nevoie, însă, să fie încurajați în demersurile lor”, a continuat acesta.

București conduce în topul orașelor cu cele mai multe proiecte înscrise, urmat de Iași, Brașov, Timișoara, Cluj-Napoca, Bacău, Suceava și Constanța. Participanții concurează fie individual, fie în echipe de câte maximum cinci membri, cei mai mulți dintre ei provenind de la specializările Geografie, Agricultură, Silvicultură și Urbanistică.

Competiția Eye in the Sky face parte din programul Think ‘n’ Do dezvoltat de TeamNet. Un alt proiect academic din cadrul Think ‘n’ Do este Sky Senzor, care constă în dezvoltarea de aplicații hardware și software pe baza imaginilor video obținute cu ajutorul senzorilor instalați pe avioanele de tip UAV. Autonomous UAVs vizează realizarea unei platforme de management pentru UAV-uri care să permită executarea unor misiuni de către un avion sau un grup de avioane cu caracter autonom. Opinion Mining & Big Data abordează teme legate de analiza volumelor mari de date și a textelor generate în zilele noastre.

„Prin intermediul programelor de acest tip, ne propunem să ne consolidăm colaborarea cu mediul academic, care reprezintă o prioritate pentru TeamNet. Mediul academic este cel care formează specialiștii de care piața de IT, pe care activăm și noi, are nevoie și, de aceea, ne-am asumat responsabilitatea de a-i sprijini în acest proces”, a adaugat Bogdan Nedelcu.

Pe lângă aceste programe de cercetare academică, TeamNet are unul din cele mai mari programe de internship din țară, astfel că, pe parcursul anului trecut, 54 de persoane au beneficiat de internshipuri plătite în cadrul acestei companii.

Mai multe detalii găsiți pe website-ul http://thinkndo.teamnet.ro/ și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/ThinknDoTeamNet.

Pentru informații despre TeamNet International vă rugăm să o contactați pe Andrada Busuioc, Senior Media Associate, GolinHarris București, la adresa ABusuioc@golinharris.com sau la telefon 0745.974.785.

Despre TeamNet

Din 2001, TeamNet International SA și-a consolidat poziția ca unul dintre cei mai importanți producători de soluții software integrate din România. Compania are sedii în București, Iași, Timișoara, Ploiești, Bruxelles, Chișinău și Belgrad și o locație parteneră în Ankara. TeamNet oferă servicii integrate complete, de la analiza, dezvoltarea și implementarea de soluții software la cheie, la servicii complexe de comunicații și infrastructură hardware, pentru clienți naționali și internaționali. În prezent, grupul TeamNet are angajați peste 500 de specialiști. Cifra de afaceri a grupului TeamNet atingea 34 milioane EUR la sfârșitul anului 2011, înregistrând astfel al cincilea an de creșteri consecutive. www.teamnet.ro

Share