Bosch și Principatul de Monaco intenționează să lucreze împreună la realizarea ’’orașului conectat’’ al viitorului

Prințul Albert al II-lea de Monaco a vizitat pe 10 iulie sediul central al Robert Bosch GmbH din Stuttgart, unde s-a întâlnit pentru discuții cu dr. Volmark Denner, președintele consiliului de administrație al concernului german. În acest context, a fost prezentat conceptul de „oraș conectat”, care subliniază posibilitățile de a lega informații și sisteme de comunicare, clădiri, instituții și elemente de infrastructură. Cu această ocazie a fost semnată o scrisoare de intenție prin care părțile implicate sunt de acord ca Bosch să elaboreze un studiu de fezabilitate pentru Principatul de Monaco cu privire la conceptul de „oraș conectat”.

Principatul de Monaco este interesat să mențină calitatea excepțional de ridicată a vieții în orașul-stat, și privește conceptul ca pe o extindere a activităților sale de promovare a sustenabilității. Astfel, Principatul de Monaco vrea să dezvolte și să implementeze soluții în domenii precum mobilitatea, energia, sănătatea și comunicațiile.

Bosch are o experiență recunoscută în tehnologiile necesare pentru acest concept al orașului. În ultimii ani, compania a dedicat multă atenție subiectului interconectivității și a lucrat în domeniile senzorilor inteligenți și al internetului de bunuri și servicii. Mai mult decât atât, Bosch deține un know-how extins în ceea ce privește controlul sistemelor complexe.

„Suntem mândri că putem folosi tehnologia inovatoare Bosch pentru a ajuta la luarea nașterii unui oraș conectat al viitorului”, a afirmat dr. Volkmar Denner.

Prințul Albert al II-lea de Monaco a adăugat: „Sunt mulțumit că scrisoarea de intenție pe care am semnat-o astăzi va permite studiul tehnologiilor inovatoare care vor asigura viitoarea dezvoltare sustenabilă a principatului.”


Share