ABB a finalizat noua stație de 400 kV Rahman

Stația conectează un parc eolian de 700 MW la rețeaua națională de transport al energiei

București, 31 mai 2012 – ABB a finalizat  stația de 400 kV Rahman, al cărei beneficiar este Transelectrica S.A.

Statia de 400 kV cu izolatie in aer (AIS) care este amplasată în zona Tulcea pe malul Dunării, conectează un parc eolian de 700 MW la rețeaua națională de transport al energiei, conducând în același timp la eficiență energetică și la o creștere a siguranței sistemului de transport al energiei.

ABB România a fost contractorul general al proiectului, purtând întreaga responsabilitate pentru inginerie, furnizarea echipamentelor, lucrările civile cât și pentru construcția și punerea în funcțiune a stației.

Noua stație de 400 kV este acum dotată cu echipamente ABB de ultimă generație: echipamente de comutație, transformatoare de putere, echipamente pentru control și protecție cât și un sistem de automatizare pentru statii conform IEC 61850. Tehnologia ABB înglobată în echipamentele de 400 kV  se caracterizează prin risc scăzut în exploatare și printr-un grad mai mare de siguranță. Stația va contribui și la creșterea disponibilității energiei și la consolidarea fiabilitatii retelei electrice.

“ABB demonstrează o dată în plus capabilitatea sa de a integra energia curată, regenerabilă în cadrul retelelor de transport al energiei, conducând la eficiență energetică și protecția mediului înconjurător.” a spus Peter Simon, Country Manager ABB România, Bulgaria și Moldova.

peter simon

Stațiile realizate de ABB se caracterizează printr-o înaltă fiabilitate a echipamentelor și sistemelor utilizate, cu componente ușor de operat și interfață prietenoasă utilizatorului, destinate controlului și protecției  complexe a sistemelor, cu costuri reduse de mentenanță și beneficii asupra mediului.

ABB (www.abb.com) este lider în tehnologiile energetice și de automatizări care permit clienților din domeniul utilitătilor și industriei să își îmbunătățească performanțele, diminuând impactul asupra mediului inconjurător. Grupul ABB operează în aproximativ 100 de țări, având in jur de 145000 angajați.

Share