NABUCCO ȘI TANAP ÎNCHEIE UN MEMORANDUM DE ÎNȚELEGERE PENTRU O MAI STRÂNSĂ COOPERARE TEHNICĂ ȘI STRATEGICĂ

NABUCCO Gas Pipeline International GmbH a anunțat astăzi semnarea unui Memorandum de Înțelegere și Cooperare (Memorandum) cu Trans Anatolian Pipeline (TANAP), prin care cele două părți se angajează în mod oficial să coopereze în vederea dezvoltării Coridorului Sudic de Gaze.

Conform Memorandumului, NABUCCO și TANAP vor face schimb de date tehnice și alte informații strategice și vor „coopera în așa fel încât să susțină dezvoltarea ambelor proiecte”.

Memorandumul pune accent și pe necesitatea diversificării rutelor de transport al gazelor naturale în vederea creșterii fiabilității și diversificării aprovizionării cu gaze naturale a Uniunii Europene și a Europei  de Sud-Est.

Reinhard-Mitschek
Reinhard-Mitschek

Reinhard Mitschek, Directorul Executiv al NABUCCO Gas Pipeline International GmbH, a afirmat: „Prezentul Memorandum consolidează relația dintre două părți care joacă un rol esențial în Coridorul Sudic de gaze naturale și ne permite să ne apropiem și mai mult de realizarea obiectivului comun de diversificare a surselor de aprovizionare cu gaze naturale a Europei. Creează un cadru comun pentru schimbul de informații și activități vitale succesului ambelor proiecte.”

Frank Siebert, Director Financiar al NABUCCO Gas Pipeline International GmbH, a adăugat: „Salutăm acest memorandum. În lunile următoare, toate componentele lanțului valoric care conectează zăcământul de gaze naturale Shah Deniz și consumatorii europeni vor colabora în vederea coordonării calendarelor de activități din cadrul proiectelor, astfel încât să asigure tuturor părților implicate beneficii comerciale maxime. Prezentul Memorandum de Înțelegere este o etapă importantă în acest proces.”

Nabucco

Conducta NABUCCO va transporta  gazele naturale provenind din Regiunea Caspică, de la granița turco-bulgară prin Bulgaria, România și Ungaria, către Terminalul de Gaze Central European de la Baumgarten. În calitate de componentă centrală a Coridorului sudic de gaze naturale, NABUCCO este perfect poziționată pentru diversificarea aprovizionării cu gaze naturale a peste 500 de milioane de potențiali clienți din economiile în dezvoltare din Europa de Sud-Est precum și pentru Europa de Vest.

Share