ETHERLINE® ACCESS Switch-uri noi de la LAPP

După cum discutam în articole precedente, nevoia de comunicare între mașinile industriale crește exponențial și totul se datorează nevoii de performanță în domeniul producției de bunuri. Cum companiile de top din întreaga lume încearcă să-și eficientizeze producția, utilizarea automatizărilor industriale este o țintă obligatorie și acest fapt reclamă comunicații de date, în mediul industrial, cât mai rapide dar în același timp și cât mai sigure. Menționam și în articole anterioare că mediul industrial este caracterizat de zgomotul electromagnetic datorat acționărilor prin electronica de putere. De aceea, tot ceea ce este în componența unui sistem de transmitere a datelor trebuie să fie de cea mai înaltă calitate. O rețea de date este limitată ca viteză de cea mai slabă verigă din lanț. De multe ori, din lipsă de informații, veți vedea rețele în care sunt prevăzute cabluri de date cu specificația Cat 7 A iar conectorii nu suportă mai mult de Cat 5e. Modul în care sunt realizate sistemele de ecrane și conectarea acestora la carcasele conectorilor sunt de asemenea esențiale pentru constituirea unei rețele de date sigură.
Mai mult, elementele active din rețelele industriale trebuie să fie extrem de fiabile și să reziste la game largi de temperatură, șocuri mecanice și să nu aibe elemente în mișcare, de genul ventilatoarelor, deoarece acestea au o durată de viață limitată de condițiile de exploatare.
LAPP a luat în calcul toate variabilele care pot afecta funcționarea ireproșabilă a unei rețele de date. După proiectarea unora dintre cele mai performante cabluri de date, a unei game de conectori adecvați pentru fiecare aplicație, LAPP s-a focusat asupra elementelor active, respectiv asupra switch-urilor industriale.
În acest an, la una dintre cele mai mari expoziții internaționale, SPS Nurnberg 26-28 noiembrie, LAPP va lansa mai multe tipuri de switch-uri din gama ETHERLINE® ACCESS.
Rețelele de Ethernet industrial reprezintă sistemul nervos al fabricilor inteligente. Performanța conexiunii de date depinde nu numai de cabluri sau celelalte elemente pasive, ci și de periferice, mai ales de switch-uri, controlerele de trafic de date. LAPP, liderul pieței mondiale pentru soluții de conexiune integrate, oferă de doi ani swich-uri industriale în gama sa de produse pentru a se asigura că există o interacțiune optimă între cabluri, conectori și elementele active. Feedback-ul clienților a fost extrem de pozitiv, iar cererea pentru alte variante a fost ridicată. Din acest motiv, LAPP își extinde gama de componente active pentru SPS 2019 pentru a include switchuri industriale suplimentare care oferă o gamă de avantaje suplimentare.
Noile switch-uri ETHERLINE® ACCESS sunt disponibile în diferite versiuni cu 4 până la 16 porturi, de asemenea, în combinație cu porturile pentru cabluri de fibră optică și cu o variantă Power-over-Ethernet. Toate dispozitivele au carcase metalice robuste și sunt proiectate pentru montarea pe șină DIN.
ETHERLINE® ACCESS PNF04T, PNF08T, PNF16T: cele mai mici dispozitive din piață
În dulapurile electrice de control descentralizat din halele de producție, spațiul este restrictiv. Uneori poate fi chiar dificil să închizi ușile atunci când sunt complet echipate cu întrerupătoare și cabluri. Pentru astfel de cazuri, LAPP introduce acum cele mai mici switch-uri PROFINET® de pe piață. Sunt disponibile cu 4, 8 și 16 porturi. Sunt compacte, plate și montarea pe șina DIN se face în cel mai scurt timp. Cu toate acestea, aceste dispozitive mici au o mulțime de funcții utile. Comutatoarele sunt conforme cu clasa de conformare B. Toate sunt setabile și pot fi configurate printr-o interfață web. Pot rezista la temperaturi extreme de la -40 ° C la +75 ° C și la toate celelalte condiții adverse în medii industriale dure.
ETHERLINE® ACCESS NF04T NAT / Firewall: Brokeri între rețele IP
Acest comutator este utilizat acolo unde există conflicte din cauza mai multor adrese IP. Are trei porturi LAN și un port WAN care conectează comutatorul la o rețea cor porativă de nivel superior. Funcționalitatea NAT traduce aceleași adrese IP la nivel de mașină în adrese IP dife rite la nivelul companiei. Sau comutatorul traduce diferite adrese IP externe într-un interval de adrese diferit pentru rețeaua la nivel de mașină. Modul de redirecționare a porturilor și modul de rutare sunt de asemenea la bord. Toate acestea sunt conținute în aceeași carcasă ultra-compactă ca la comutatoarele Profinet menționate anterior, unde sunt permise și temperaturi de -40 ° C la +75 ° C.
ETHERLINE® ACCESS M08T02SFP și M08T02GSFP: comunicație pe fibră optică
Atunci când sunt necesare rate mari de transmisie pe distanțe mari, nu există altă variantă decât varianta utilizării cablurilor de fibră optică. Pe lângă cele opt porturi RJ45, fiecare dintre aceste două switch-uri setabile are și două porturi SFP pentru conectarea cablurilor de fibră optică. Cu ETHERLINE® ACCESS M08T02GSFP pentru Gigabit Ethernet rapid, LAPP marșează pe avantajul rezistenței. Aceste dispozitive pot rezista la temperaturi cuprinse între -40 ° C și +75 ° C, au un grad de protecție IP40 și pot fi alimentate din surse redundante. LAPP oferă și module standard SFP potrivite pentru convertirea din semnale optice în semnale electrice. SFP-urile sunt disponibile în patru variante: pentru 100 Mbit / s sau 1 Gbit / s și pentru transmisie singlemode sau multimode.
ETHERLINE® ACCESS U05T, U16T și U08GT: configurare ușoară a rețelei
Față de comutatoarele setabile menționate mai sus, LAPP oferă o serie de switch-uri nesetabile pentru implementarea rapidă a rețelelor Ethernet. ETHERLINE® ACCESS U16T are 16 porturi RJ45 pentru rate de date de până la 100 MBit / s, iar cele 8 porturi ale ETHERLINE® ACCESS U08GT ajung chiar și o rată de 1Gbit / s. Ambele sunt construite în carcase metalice compacte și robuste, cu montare pe șină DIN și alimentare redundantă cu energie.
ETHERLINE® ACCESS U04TP01T: Power over Ethernet (PoE)  O caracteristică utilă a cablurilor de Ethernet este că acestea pot transmite energie electrică, precum și date. Deoarece secțiunile conductorilor din cablurilor de date sunt reduse, curentul furnizat către elementele active din rețea este limitat la valori destul de mici. Cu toate aceste limitări, curentul furnizat este suficient pentru alimentarea unor dispozitive de tipul camerelor video necesare monitorizării proceselor industriale sau a punctelor de acces de tip WiFi. Switch-ul ETHERLINE® ACCESS U04TP01T nesetabil are patru porturi RJ45 cu Power over Ethernet pentru alimentarea perifericelor conectate și un port pentru Fast Ethernet. Astfel de dispozitive sunt adesea utilizate în apropierea mașinăriilor industriale unde pot fi expuse la temperaturi extreme. Din acest motiv, acest model a fost proiectat pentru o gamă de temperaturi de la -40 ° C la +75 ° C. Dispozitivul poate fi utilizat într-o gamă largă de aplicații.

LAPP va prezenta portofoliul său extins de switch-uri ETHERLINE® ACCESS la EXPOZIȚIA SPS Nurnberg 26-28 noiembrie 2019, Standul 310, Hala 2.

www.lapp.ro

autor : Ing. Dan Ciortea, LAPP ROMANIA

Share