Schneider Electric România lansează Acti 9, primul sistem modular complet pentru distribuția electrică finală

București, 23 aprilie 2012 — Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei și pionier în sisteme modulare de joasă tensiune, anunță lansarea în România a Acti 9, cel mai sigur, simplu și eficient sistem modular pentru distribuția electrică finală pentru aplicațiile din clădirile terțiare și industriale. Acti 9 se conectează ușor la orice sistem de management al clădirii, devenind acum un element esențial în cadrul soluțiilor de eficiență energetică. Schneider Electric beneficiază de avantajul celor 40 de ani de experiență în distribuția electrică finală pentru a introduce cele mai recente inovații în domeniu și pentru a-și întări poziția de lider pe acest segment de piață.

Proiectarea, menținerea sau modernizarea instalațiilor electrice de joasă tensiune pot fi responsabilități dificile pentru electricieni, la fel cum integrarea tablourilor electrice de distribuție finală cu soluțiile de management al clădirii reprezenta o reală provocare în trecut pentru integratorii de sistem, proiectanți, designeri, precum și pentru personalul care asigura întreținerea instalațiilor. Misiunea tuturor este de a se asigura că fiecare instalație funcționează fără probleme pe parcursul întregului ciclu de viață al acesteia.

Saulo Spaolanse

”Schneider Electric înțelege acest lucru”, declară Saulo Spaolanse, Președinte Schneider Electric România. ”De aceea am creat Acti 9, un sistem modular complet, tocmai pentru că avem în vedere, în mod constant, nevoile clienților noștri. Acti 9 a fost realizat pentru a ne asigura că instalațiile clienților noștri se bazează pe produsele corecte și că toată lumea este cât mai în siguranță cu putință, astfel încât companiile să economisească resurse financiare și timp. Noul sistem de comunicații Smartlink face ca Acti 9 să fie ușor de utilizat, disponibil pentru conectare și ușor de integrat cu arhitectura de management al clădirii. Acti 9 combină funcția de control de bază cu protecția optimă, devenind acum o componentă esențială a soluțiilor de eficiență energetică, chiar și în mediile cele mai dificile. Astfel, Acti 9 reprezintă soluția potrivită pentru orice aplicație”.

Caracteristicile sale inovatoare oferă multe beneficii care sunt unice în această industrie. De exemplu, Acti 9 oferă un nivel de siguranță fără precedent. Opțiunea VisiSafe asigură o izolare îmbunătățită pentru gamele de întreruptoare automate modulare iC60 și întreruptoare diferențiale iID. Aceasta garantează că circuitul din aval este mereu sigur, chiar și în cele mai exigente medii industriale, indiferent de condițiile de supratensiune din rețea, de uzură sau de experiența operatorului.

Combinat cu partea frontală Clasa 2, unde distanța de izolație dintre suprafețele exterioare ale produselor Acti 9 și componentele interne aflate sub tensiune este mai mare decât dublul standardului impus în industrie, această soluție depășește chiar și cele mai exigențe cerințe de siguranță.

Acti 9 oferă, de asemenea, un grad de eficiență unic în decursul operațiunilor zilnice. VisiTrip, o opțiune care permite identificarea unui defect electric dintr-o singură privire, oferă un diagnostic rapid și o reînchidere a circuitelor pentru un management al clădirii cât mai facil și un timp redus de nefuncționare. În plus, super-imunizarea întreruptoarelor/blocurilor diferențiale garantează cea mai mare continuitate în alimentare și imunitate electrică, în special acolo unde aparatele sunt supuse perturbațiilor electromagnetice sau chimice.

Acti 9 introduce și un nou auxiliar de reînchidere automata (ARA iC60) care limitează costurile de intervenție în locațiile aflate la distanță. Un asemenea nivel de eficiență permite realizarea cu o mai mare ușurință a managementului clădirii, elimină durata de nefuncționare și contribuie decisiv la creșterea nivelului de competitivitate a afacerii.

Simplitatea este, de asemenea, importantă. Noul Acti 9 garantează operarea fără greșeli pe parcursul întregii durate de viață a instalației. Acti 9 face ca selecția componentelor să se realizeze cu ușurință și simplifică designul la crearea unei noi instalații electrice. Gama Acti 9 include și Reflex iC60, un concept unitar care combină funcțiile unui întreruptor automat iC60 și ale unui contactor. Comunică ușor cu automatele programabile (PLC-uri) și cu sistemul de management al clădirii (BMS), fără a fi nevoie de adăugiri sau adaptări.

Reflex iC60  este potrivi pentru cerințele dinamice ale tuturor aplicațiilor de control al sistemelor de iluminat. Astfel că, pe măsură ce apar noi standarde de instalare sau în funcție de cele mai recente modificări ale cerințelor în construcții, Acti 9 se adaptează rapid pentru a satisface toate nevoile în acest domeniu.

Dispunând de sistemul de comunicații flexibil și robust Modbus, precum și de cablarea prefabricată, pentru o conectare imediată și fără erori, Acti 9 reduce cu 40% timpul de cablare. In plus, pe baza datelor provenite în timp real de la circuitele și tablourile electrice, clienții pot cu adevărat ajusta consumul sarcinilor electrice pentru a reduce costurile, pot aloca în mod corect aceste costuri și pot gestiona energia.

Niciun alt sistem nu oferă gradul de siguranță, simplitate și eficiență pe care Acti 9 îl oferă și nici nivelul înalt de calitate și performanță. Acti 9 asigură o protejare completă a mediului, fiind realizat din materiale 100% reciclabile. Acest fapt ajută la satisfacerea tuturor cerințelor de mediu din ce în ce mai exigente, acum și pe viitor, și minimizează impactul încă din stadiul de design până la utilizare și, ulterior, reciclare.

De asemenea, vă informăm că Schneider Electric va prezenta această soluție inovatoare în cadrul expoziției International Electric & Automation Show, care va avea loc în perioada 11-14 Septembrie 2012, la Palatul Parlamentului, București.

www.schneider-electric.com/ro

Share