Noul standard   ISO / TS 7240-29: 2017 privind detectoarele de incendiu folosind camerele video

 

 

Detectarea precoce a focului și a fumului este esențială pentru salvarea vieților, a proprietății și a mediului. Tehnologia modernă, cum ar fi detectoarele bazate pe camere video pentru detecția incendiilor , amplasate în special în anumite locuri cu risc ridicat, cum ar fi tunelurile, mediile de petrol și gaze, clădirile publice sau zonele de depozitare, permite un răspuns rapid la un potențial incendiu. O nouă specificație tehnică ISO privind detectoarele de incendiu video ajută la asigurarea unui echipament mai eficient și mai fiabil.

Tehnologia de detectare video detectează, identifică și analizează fumul la primul semn de incendiu sau flacără. Înțelegerea modului în care echipamentul analizează comportamentul și mișcarea fumului permite utilizatorilor, localizați chiar pe amplasament sau de la distanță, să declanșeze  alarma de incendiu și să ia măsurile necesare în timp util.

ISO / TS 7240-29: 2017, Sisteme de detectare și alarmă de incendiu. Partea 29: Detectoare de incendiu video, este un standard de produs și specifică cerințele, metodele de încercare și criteriile de performanță pentru detectoarele de incendiu video , VFD-Video Fire Detectors, care funcționează în spectrul vizibil, sisteme instalate în și în jurul clădirilor.

Până în prezent nu a existat o specificație internațională cuprinzătoare pentru detectoarele de incendiu video, iar ISO / TS 7240-29 oferă prima platformă pentru acceptarea internațională a unei specificații uniforme.

Un sistem de detectare a incendiului și de alarmă este necesar pentru a funcționa în mod satisfăcător nu numai în caz de incendiu, dar și în timpul și după expunerea la condițiile care pot fi îndeplinite în practică, inclusiv coroziune, vibrații, impact direct, șocuri indirecte și interferențe electromagnetice. Încercările sunt destinate să evalueze performanța detectoarelor de incendiu video în astfel de condiții.

Această specificație tehnică va permite industriei să avanseze într-un mod organizat. Subcomitetul ISO a recunoscut că mai trebuie să răspundă la o serie de întrebări, iar acest lucru ar fi cel mai bine realizat prin dobândirea de experiență practică din industrie folosind specificația, pe care se speră că o va transforma într-un standard în anii următori.

ISO / TS 7240-29: 2017 a fost pregătită de comitetul tehnic ISO / TC 21, Echipamente pentru protecția împotriva incendiilor și combaterea incendiilor, subcomitetul SC 3, Sisteme de detectare și alarmă la incendiu.

Cum funcționează un sistemvideo  de detectare a incendiilor ?

  • Un sistem video de detectare a incendiilor diferă de unii detectori de tip punctual în sensul că detecția este efectuată la distanță de focul real și, prin urmare, nu implică nici un contact cu produsele de combustie.
  • Detectarea incendiului se bazează pe analiza algoritmică matematică a unei imagini video. Imaginea video de pe o cameră poate fi procesată de software pentru a determina prezența fumului și / sau flacării (în funcție de capacitatea sistemului), care este vizibil în imagine.
  • Detectoarele de incendiu video constau din trei elemente: un senzor, un procesor de imagine și o cale de transmisie între senzor și procesorul de imagine.
  • Procesorul încorporează o interfață de alarmă și de semnalizare a defecțiunilor, care se conectează la un controlerul compatibil de detectare a incendiului și indică calea de transmisie a echipamentului.

 

   

 

Share