Întreruptorul miniatural ABB – „eroul ascuns“ care permite tranziția energetică bazată pe moștenirea de 100 de ani de siguranță

  • La 100 de ani de la brevetare, inovația în tehnologia pentru siguranța electrică devine esențială pentru
    o călătorie sigură spre net zero, întrucât sursele regenerabile de energie necesită managementul
    rețelei.
  • Primul întreruptor de tip MCB de la ABB continuă să stabilească standardele în industrie, în materie
    de performanță, dimensiuni compacte, conectivitate și transparență.
  • Flexibil și cu un design compact, contribuie la optimizarea timpului de instalare.

Primul întreruptor miniatural (MCB) de la ABB aniversează 100 de ani de protecție a circuitelor electrice și evoluează
pentru a răspunde nevoilor de sustenabilitate ale viitorului. Având în vedere că aproape un sfert din totalul incendiilor au loc în clădiri rezidențiale, MCB-ul nu numai că a revoluționat modul în care trăim, permițând locuințe sigure, dar a adus siguranța electrică în întreaga societate, de la infrastructura feroviară până la fabrici,clădiri comerciale și centre de date.
MCB-urile detectează defecțiunile electrice, cum ar fi scurtcircuitul și suprasarcina, deconectând circuitul în 10 milisecunde, de 10 ori mai repede decât o clipire de ochi. Acestea pot fi apoi resetate rapid și ușor, fără a fi necesară înlocuirea lor. Pe măsură ce facem tranziția către un viitor net zero, este esențial să creștem gradul de electrificare și să integrăm surse de energie regenerabilă diversificate.
Acest lucru înseamnă că dispozitivele de protecție au de gestionat sarcini electrice și mai mari, împreună cu variațiile
în ceea ce privește furnizarea și cererea de energie electrică. ABB oferă siguranță electrică pentru orice, de la panouri solare și pompe de căldură până la vehicule electrice și oferă protecție suplimentară împotriva defectelor precum curenți reziduali, supratensiuni, curenți de punere la pământ sau arcuri electrice.
Dispozitivele de protecție actuale fac clădirile noi și vechi din întreaga lume mai sigure, mai inteligente și mai durabile. Designul compact permite modernizarea chiar și în clădirile istorice, unde spațiul este limitat. Structurile din lemn din multe dintre clădirile de importanță istorică din lume, cum ar fi morile de vânt Kinderdijk din Țările de Jos și catedrala Aachen din Germania, sunt deosebit de vulnerabile la pericolele electrice, care pot duce la incendii. Sistemele electrice au fost modernizate în aceste situri din patrimoniul mondial UNESCO prin instalarea unor dispozitive de protecție compacte, pentru detecția arcului electric (AFDD), integrate cu protecție la supracurent și curent rezidual (RCBO), protejând aceste repere culturale pentru secolele următoare.

Istoric

În 1918, predecesorul ABB, Brown, Boveri & Cie (BBC), a cumpărat Stotz Kontakt, o companie de consumabile electrice cu sediul în Mannheim, Germania.
Fondatorul companiei, Hugo Stotz, a rămas la BBC și, în colaborare cu inginerul său șef, Heinrich Schachtner, a inventat primul întreruptor miniatural resetabil, un dispozitiv care a fost brevetat în noiembrie 1924.
Prin combinarea declanșatoarelor termice și magnetice într-o singură unitate reutilizabilă, întreruptorul a devenit capabil să rupă curenți foarte mari, și să fie totodată resetabil, ceea ce însemna că dispozitivele nu mai trebuiau să fie înlocuite în mod recurent.
În prezent, ABB are opt fabrici la nivel global care produc MCB-uri cu peste 100 de milioane de poli pe an.

www.abb.com

Share