Automatizări INELS de ultimă generație pentru “case inteligente”

Ing. Alin-Cristian MARIN

În prezent “casa inteligentă“ nu mai este un concept futurist sau un moft. Aceasta a devenit o necesitate, o soluție care-ți oferă confort, securitate și te ajută să petreci mai mult timp cu cei dragi. Datorită acestor aspecte, ELKO EP vine în întâmpinarea dumneavoastră cu numeroase soluții moderne de instalații electrice inteligente. Scopul nostru este de a vă oferi un produs de bună calitate la un preț competitiv. Prin aceastea ne conformăm sloganului nostru „Întotdeauna ceva mai mult”, care nu se regăsește numai în avantajele pe care le oferă produsele noastre, dar și în interesul nostru pentru protecția mediului, prin folosirea echipamentelor de ultimă generație, care pot realiza economie de energie, reducând astfel poluarea.

Sistemul electric inteligent INELS coordonează funcțiile casei dumneavoastră, pornind de la reglarea încălzirii și a aerului condiționat, controlul luminilor, închiderea și deschiderea automată a ușilor și jaluzelelor până la activarea sistemului de securitate a proprietății dumneavoastră.

Unitatea centrală are capacitatea de a recunoaște modificările apărute în sistem față de stările programate și să vă informeze despre acestea prin intermediul telefonului mobil, PDA-ului sau a internetului, exact la timp.

INELS este proiectat pentru utilizarea în instalații electrice mici, dar se pot găsi soluții și pentru realizarea controlului clădirilor mari, care implică automatizări complexe.

Sistemul INELS Multimedia reprezinta cel mai înalt nivel de control al instalației electrice. Toate echipamentele conectate la sistem pot fi controlate folosind televizorul și o telecomandă giroscopică.

Baza sistemului multimedia este INELS. Este construit ca o interfață între locuintă și internet. Are încorporat firewall și server DHCP. Baza INELS Multimadia este un disc “array” redundant, care protejează foarte bine datele stocate. Deține semnale de televiziune și se folosește ca centrala telefonică pentru case cu suport Voice IP. Serverul INELS Multimedia comunică cu toate sistemele din casă, începând de la instalația inteligentă INELS, până la saună. Filozofia principală a sistemului INELS Multimedia constă într-o ulilizare cât mai ușoară și comunicarea multi-direcționată. Cu suportul Ethernet sau RS-232 este posibilă conectarea serverului INELS Multimedia la oricare echipament multimedia din casă. Arhitectura ferm centralizată și securitatea verificată a sistemului de operare Linux conferă sistemului INELS Multimedia un nivel înalt de stabilitate și service fără probleme. Un lucru important este controlul prin Internet și telefonul mobil (suportat de aplicațiile JAVA). Între player-ele INELS Multimedia și panourile touch-screen alese se pot efectua comunicații gratuite. Funcția interfonului din casă transferă vocea utilizatorului pe toate player-ele INELS Multimedia și panourile touch-screen conectate, acest lucru putând fi folosit, de exemplu, atunci când chemați întreaga familie la masa. Când o persoană se află la intrare, imaginea acesteia va apărea pe ecranele televizoarelor și a panourilor touch-screen, care sunt deschise în acel moment.

Sistemul INELS este disponibil pentru diferite nivele de aplicabilitate: INELS MINIM, INELS BAZA, INELS EXTINS, INELS & BMS (sistem pentru managementul clădirilor de birouri). Scopul nostru este acela de a vă oferi un sistem electric inteligent care să fie realizat în funcție de cerințele dumneavoastră și la un preț accesibil. Acest lucru înseamnă că utilizatorul nu va suporta costuri suplimentare pentru funcții și echipamente supradimensionate (ca număr de intrări/ieșiri) care nu vor fi utilizate sau cerute.

Informatii suplimentarel: www.inels.ro

Share