Aparat de măsură multifuncțional pentru instalații electrice, Sonel MPI-502

M.Sc. Eng. Piotr Pawlik, Sonel S.A.

Sonel MPI-502 este un nou instrument de măsură din familia de multimetre pentru instalații electrice, realizat de Sonel S.A. Este cel mai mic multimetru disponibil. Caracasa instrumentului este mică și poate fi ținută în palme.

Aparat de măsură multifuncțional pentru instalații electrice, Sonel MPI-502
Aparat de măsură multifuncțional pentru instalații electrice, Sonel MPI-502

Conține un instrument de măsură avansat, care permite măsurarea precisă a impedanței în buclă de scurt circuit (de asemenea și în rețele cu terminatori RCD), toți parametrii dispozitivelor RCD, continuitatea legăturii de echipotențial și circuitelor de protecție, tensiunea și frecvența. Carcasa are grad de protecție IP67 și este acoperită cu un material elastomeric special, care permite folosirea aparatului de măsură în condiții grele și îl face rezistent la distrugere. Displayul mare și luminat din spate permite o citire comodă și memorează 990 de înregistrări, eliminând nevoia de a nota cu mâna date pe timpul măsurătorilor.

Sonel MPI-502 permite măsurarea impedanței de scurt circuit în buclă, într-o largă gamă de tensiuni (100-440 V) în circuite L-N, L-L și circuite L-PE. Măsurările se fac cu precizie ridicată (conform cu standardul EN61557), iar domeniul de măsură este 0,13…2000W. Sonel MPI-502 permite de asemenea măsurări ale impedanței de scurt circuit în buclă, în circuitele L-PE cu terminatori RCD. Aceste măsurări sunt realizate cu un curent foarte mic și cu precizie ridicată.

O altă funcție a Sonel MPI-502 este măsurarea dispozitivelor de curent rezidual, RCD – tip AC și A, generale, selective și cu întârziere scurtă.

Măsurătorile pot fi de asemenea realizate folosind modul “Auto”, care permite câteva teste RCD selectate împreună cu măsurători ale buclei de scurt circuit.

Sonel MPI-502 dispune de funcția unică de măsurare a timpului de declanșare RCD și a curentului de declanșare pe durata unei singure declanșări a măsurării RCD.

Sonel MPI-502 permite măsurarea rezistențelor la tensiune scăzută și măsurarea continuității legăturilor de echipotențial și a circuitelor de protecție conform EN61557-4  cu flux birecțional de curent de 200mA.

Rezultatele măsurătorilor, salvate în memorie, pot fi transferate la un PC folosind o interfață wireless.

Sonel MPI-502 are o geantă confortabilă pentru transport, un set de teste principale, clipsuri tip crocodil, pini de test și un adaptor UniSchucko, care simplifică măsurările în prizele principale.

Carcasa modernă, cu un display mare, face utilizarea confortabilă și protejază aparatul față de eventualele deteriorări.

Sonel MPI-502 este o alegere perfectă pentru persoanele ce preferă aparatele mici și ușor de manipulat.

Pentru mai multe informații despre Sonel MPI-502 sau alte produse Sonel, vă rugăm să accesați website-urile noastre, www.sonel.ro sau www.sonel.pl.

Share