Primele separatoare de sarcină pentru Aplicații Fotovoltaice de până la 1500V CC și pentru Curenți Nominali Operaționali de până la 1600A

Divizia Electrică Eaton și-a dezvoltat semnificativ deja cunoscutul separator de sarcină pentru aplicații de curent continuu. Cerințele în continuă creștere, legate de eficiența instalațiilor PV, necesită tensiuni de operare mai mari decât limitele de până acum de 1000V c.c. Acum sunt disponibile pentru prima oară separatoare de până la 1500V c.c. și pentru curenți de până la 1600A. Separatoarele și accesoriile sunt acum adaptate temperaturilor ambientale de până la 65°C. Aplicațiile tipice, de exemplu separatoarele din cutiile terminale ale generatoarelor, precum și izolarea, separatoarele principale care se pretează să fie folosite ca separatoare de mentenanță și reparații pe partea de intrare a invertoarelor CC/CA.

eaton2

Aceste separatoare se bazează pe separatoarele de sarcină tetrapolare din gama de CA, optimizate în ceea ce privește distanțele de conturnare și izolare și elementele de contact, în vederea controlării sarcinii crescute la comutare și compartimentului de stingere la tensiuni de până la 1500V c.c. și la curenți nominali.

Toate separatoarele respectă cerințele DIN EN 60947-3 și corespund categoriei de utilizare CC-22A pentru comutarea de sarcini combinate rezistive și inductive, incluzând suprasarcină cuadruplă cu un raport L/R de >_ 2ms.

Aceste condiții asigură atingerea duratei de viață electrică de până la 2.500 de operații – la curenți nominali. Numărul de manevre mecanice atinge valori de până la 20.000 de operații. Comutatoarele oferă astfel o capacitate suficientă de rezervă pentru a executa operațiile standard de izolare pentru întreținere și reparații, comutare fiabilă și sigură, pentru mai mulți ani.

Kiturile de legătură foarte compacte, cu protecția contactelor de până la IP2x, sunt disponibile pentru a conecta contactele separatorului în serie. Aceste kituri de legătură se pretează temperaturilor ambientale de până la 65°C, sunt testate în fabrică împreună cu separatoarele și permit montarea rapidă în spații restrânse. Toate modulele din gama standard, necesare operațiilor automate, pot fi combinate cu accesorii cum ar fi mânerele de acționare și motoarele de acționare de la distanță și terminalele de conectare adaptate funcție de tipul cablului.

Mai multe informații: www.eaton.de/electrical

Comentarii

Pentru a putea comenta si citi comentariile altora trebuie sa fiti autentificat.
Click aici pentru autentificare.

Spatiu destinat prezentarii (siglelor) partenerilor.